Controls als accessos a la Comunitat Valenciana en l'inici del tancament perimetral

Les restriccions buiden el transport ferroviari en contrast amb els aeroports, on no s'ha restringit el transport internacional.

Controls de carretera a l'A-3, a l'altura de Villargordo del Cabriel

El tancament perimetral ja és efectiu. Des del migdia d'aquest divendres no es pot entrar ni eixir de la Comunitat Valenciana. Com a resultat, un degoteig de controls de carretera vigilen les entrades i les eixides del territori.

La Guàrdia Civil ha posat punts fixos de vigilància a les principals connexions amb altres autonomies, per exemple, a l'accés d'Oriola a la localitat murciana de Favanella, o a l'A-3, a l'altura de Villargordo del Cabriel. Els controls es reforçaran el cap de setmana a les vies secundàries que connecten amb Albacete, Conca, Múrcia o Aragó, per a evitar desplaçaments per Tots Sants.

Les restriccions a la mobilitat i els controls policials estan tenint un efecte dissuasiu en les connexions ferroviàries, també aquest divendres amb un moviment marginal des d'altres regions. Els passatgers valencians han de justificar el desplaçament a altres autonomies, segons la llista d'excepcions que contempla el decret. Com passa al revés a les estacions d'origen.

L'activitat als aeroports ha mantingut la normalitat de les arribades i les eixides previstes. La delegada del govern espanyol ha assegurat que "no es pot vindre a fer turisme a la Comunitat Valenciana". La prohibició s'aplica a les connexions de l'Estat, els passatgers de les quals han de justificar també el seu desplaçament. Tanmateix, no s'ha restringit el transport internacional, com han confirmat a À Punt fonts de Sanitat Universal.

La Unió Europea ha aprovat un sistema compartit per a orientar la mobilitat entre els estats membres a partir d'uns paràmetres compartits de risc. Aquest es concreta en un mapa de colors, en el qual ara mateix la major part de les regions europees estan en roig, la situació de major alerta, que s'activa a partir de més de 50 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. La UE recomana no desplaçar-se des de o cap a qualsevol regió que estiga en aquesta situació. No obstant, els 27 no s'han posat d'acord encara en les mesures específiques a adoptar amb els viatgers.

Als aeroports Alacant-Elx i de València hi ha previstos 88 i 74 vols respectivament per a aquest divendres. En aquest últim, 59 passatgers venen d'algun punt del territori espanyol i hauran de demostrar que estan autoritzats a entrar o eixir de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats