Com controlaran les autoritats els desplaçaments per a visitar persones “afins”?

Els experts ja apunten fórmules per a demostrar aquesta relació especial en cas de control.

VÍDEO | Com controlaran les autoritats els desplaçaments per a visitar persones “afins”?

En el catàleg de les restriccions per al període que comprén del 23 de desembre al 6 de gener es permeten els desplaçaments entre comunitats autònomes si anem a veure els “afins”, persones amb una vinculació sentimental, segons el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Però, davant d'aquesta mesura, sorgeixen els dubtes. Com poden controlar les autoritats si algú va a visitar una persona “afí”? Els juristes adverteixen que estem davant d'un concepte que no té definició legal. Per això ara la responsabilitat de desenvolupar el terme recau en les comunitats autònomes. Així, quan es definisquen les normes que s’aplicaran per a Nadal, haurien d’incloure-s'hi unes mínimes indicacions sobre què es considera una persona afí.

En cas que ens aturaren en un control policial, els experts asseguren que hi hauria certs documents que acreditarien aquesta vinculació sentimental, com una carta d’invitació, una declaració jurada o fins i tot fotografies que demostren una relació personal amb la persona que visitem.

A pesar d’aquesta concessió, les veus expertes demanen coneixement, ara que la fi de la pandèmia i tornar al Nadal de sempre està més pròxim que mai.

També et pot interessar

stats