Continuen baixant els contagis nous, però repunten les defuncions amb 35 més

És la primera vegada que la suma de nous positius i morts no supera la xifra de les últimes altes.

VÍDEO | Continuen baixant els contagis nous, però repunten les defuncions amb 35 més

Les mesures de confinament per a parar la pandèmia de coronavirus continuen donant fruits a la Comunitat Valenciana. El balanç de la Conselleria de Sanitat d'aquest dimarts deixa 109 nous casos diagnosticats, 41 menys que en la jornada de dilluns. És només un increment de l'1,5% respecte al dia anterior, l'augment percententual més menut des que començà la crisi sanitaria. Els últims positius registrats es distribueixen com segueix: 7 a la província de Castelló, 61 a la de València i 41 a la d’Alacant. La xifra total de pacients amb coronavirus al territori valencià és 7.443: 876 a la província de Castelló, 2.714 a la d’Alacant, 3.849 a la de València, i quatre casos sense assignar.

El nombre de defuncions en les últimes hores sí que experimenta un lleuger repunt del 5,5%, amb 35 comptabilitzades, de les quals 25 s'han donat en residències de majors. Des que va començar la pandèmia han mort 672 persones diagnosticades amb el virus: 78 a Castelló, 311 a València i 283 a Alacant.

El paràmetre d'altes hospitalàries torna a deixar una dada esperançadora, ja que se n'han registrades 173 des de dilluns, un 18% més. És la primera vegada que la suma de les noves altes supera la dels contagis i morts comptabilitzats en les últimes hores (173 davant de 144). Els experts asseguren que aquest fenomen és indicatiu que la corba epidèmica del coronavirus ja decau. La xifra de persones curades a la Comunitat Valenciana ascendeix ja a 1.113: 85 a Castelló, 371 a Alacant i 625 a València.

D’altra banda, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat que hi ha 1.887 persones hospitalitzades, 22 menys ingressos que diumenge. D’aquestes, són de la província de Castelló 228 (44 a l’UCI), 607 de la d’Alacant (143 a l’UCI) i 1.052 de la de València (197 a l’UCI).

1.236 professionals sanitaris han donat positiu, un 4% més que dilluns. 161 són a Castelló, 527 a Alacant i 548 a València. Així mateix, el total de proves que han donat negatiu arriba ja a les 22.138.

Més de cent residències amb contagis

Durant el decurs de la pandèmia s’han vist afectades102 residències de majors, que han registrat almenys un cas positiu de la Covid-19: 12 a Castelló, 28 a Alacant i 62 a València. En aquestes hi ha 837 residents que han contret la malaltia i 227 treballadors contagiats. Durant la crisi del coronavirus han mort 191 residents amb la malaltia. A hores d’ara hi ha 12 residències en situació de vigilància activa, una més que dimarts.

Respecte al Consell Interterritorial celebrat entre les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, la Consellera de Sanitat ha informat que aquest dimarts es publicarà la guia d’ús de test ràpids d’anticossos per a la Covid-19 que es començaran a repartir. Aquests tests augmenten la rapidesa de diagnòstic, ja que permeten obtindre els resultats en 15 minuts en lloc de les 4 o 5 hores que requereix la prova de PCR. Aquestes proves que es prioritzaran en pacients amb símptomes començant per professionals sanitaris, sociosanitaris, persones usuàries de residències de majors i serveis essencials si resulten positives el cas es donarà per positiu. En el cas contrari, requerirà la prova de PCR per descartar un fals negatiu.

Respecte a l’aplicació del protocol de comunicació entre persones malaltes i familiar i amb els professionals sanitaris, Barceló ha informat que la Direcció General de Tecnologies de l'Informació i la Comunicació (DGTIC) ha facilitat 400 tauletes i 300 telèfons que s’han posat a disposició dels centres hospitalaris per a facilitar la comunicació entre les persones malaltes i els seus familiars.

També et pot interessar

stats