Continua l’ascens de contagis a Espanya: 2.987 més en les últimes 24 hores

La xifra total de positius des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 342.813 després que se n'hagen sumat 5.479 al còmput global.

Continua l’ascens de contagis a Espanya: 2.987 més en les últimes 24 hores
Continua l’ascens de contagis a Espanya: 2.987 més en les últimes 24 hores

L’augment de contagis per coronavirus a Espanya no cessa: en els últims set dies se n'han notificat 27.354. Pel que fa al balanç diari, en les últimes 24 hores s’han registrat 2.987 casos nous, de manera que la xifra total de positius des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 342.813 després que se n'hagen sumat 5.479 al còmput global.

A més, en l'últim balanç fet pel Ministeri de Sanitat, s'han notificat 12 defuncions més, fet que eleva a 28.617 el total de víctimes mortals des de l'inici de la crisi sanitària.

Amb l’augment dels casos creixen també els ingressos a les unitats de cures intensives (UCI). La xifra total augmenta en 21 persones ingressades a l’UCI i ja en són 11.933 des que va començar la pandèmia. Quant a les hospitalitzacions, la xifra disminueix lleugerament respecte d'ahir (347). En les últimes 24 hores s’han registrat 238 hospitalitzacions i ja en sumen 129.247 en total. En els últims set dies, 1.015 persones han hagut de ser ingressades, 46 d’elles a les UCI.

Madrid continua sent la comunitat autònoma on la pandèmia avança amb més força, ja que en les últimes 24 hores s'han registrat 731 positius, vora un de cada quatre dels detectats a tot el país. Aragó (481) i el País Basc (480) són els altres grans focus actius a Espanya.

Aquest notable augment dels últims dies han portat el govern espanyol a prendre una bateria d'actuacions per a frenar la propagació del virus, entre les quals està l'orde de tancar les discoteques a tot Espanya i la prohibició de fumar a la via pública si no es pot garantir el manteniment de la distància interpersonal de dos metres.

Alemanya amplia a tot Espanya, a excepció de Canàries, la consideració de zona de risc

Les autoritats d'Alemanya han declarat Espanya, amb l'única excepció de les illes Canàries, com una "zona de risc" per contagis del nou coronavirus. Així, totes les persones que tornen hauran de sotmetre's a una prova i podrien quedar subjectes a quarantena, en funció del que decidisquen els governs regionals.

Fins ara només figuraven com a "zona de risc" Madrid, el País Basc, Aragó, Catalunya i Navarra, però el govern alemany ha decidit ampliar-la pel fort repunt de casos que està patint Espanya.

Euskadi declara l'estat d'alerta sanitària

El govern basc declararà el pròxim dilluns l'estat d'alerta sanitària a Euskadi a causa de l'augment de contagis a la comunitat autònoma. Aquesta decisió farà possible confinar persones als seus habitatges o en llocs segurs, evacuar o allunyar la ciutadania de zones perilloses i limitar l'ús de serveis públics i privats o el consum de béns.

També et pot interessar

stats