Continua el desànim i la frustració entre els camioners bloquejats al Regne Unit

Bombers francesos i sanitaris de l'exèrcit britànic fan proves PCR per a solucionar el col·lapse.

VÍDEO | Continua el desànim i la frustració entre els camioners bloquejats al Regne Unit

Tot i que aquest dimecres França va reobrir la frontera amb el Regne Unit, milers de transportistes continuen esperant per a travessar el canal de la Mànega. Abans, han de fer-se una prova PCR i acreditar que no estan contagiats de coronavirus, fet que ha suposat que hagen de passar el Nadal lluny de casa.

Al port de Dover els bombers francesos i 120 sanitaris de l'exèrcit britànic fan les proves als camioners que estan aparcats a l'antic aeroport de Manston. Mentrestant, a les autopistes dels voltants s'acumulen els camions que esperen per a poder travessar al continent.

El camioner valencià Javier Ferrando, ha contat en À Punt Notícies que el principal problema és poder arribar fins al port, on es fan les proves PCR, perquè amb el col·lapse de les autopistes és impossible accedir-hi, i qui ho ha intentat ha fracassat.

Les autoritats britàniques els han informat que s'hauran de fer les proves ells mateixos i els han explicat com fer-ho, però encara no els les han fetes arribar. Davant aquesta situació, el desànim i la frustració de no saber quan podran tornar a casa fa que augmente la tensió. El govern britànic assegura que treballaran també aquest divendres, dia de Nadal, i dissabte, per a resoldre la situació.

També et pot interessar

stats