Continua a la baixa la xifra de morts per coronavirus a Espanya

Augmenta lleugerament la xifra de contagis, 254 més que ahir, el total de pacients amb coronavirus a tot l'Estat és de 161.852.

Continua a la baixa la xifra de morts per coronavirus a Espanya
Continua a la baixa la xifra de morts per coronavirus a Espanya

Per tercer dia consecutiu Espanya ha registrat la xifra més baixa de defuncions en un dia des del passat 24 de març. Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat s'han produït 510 morts, una baixada de 95 casos respecte a les 605 notificades ahir. El balanç de morts és de 16.353.

La tendència a la baixa de la corba que s'havia produït en els últims dies es trenca aquest dissabte, ja que ha augmentat lleugerament la xifra de contagis. Se n'han detectat 4.830, 254 més que els registrats divendres, el que suposa un 3% més. El total de pacients amb coronavirus en tot l'Estat és de 161.852.

Quant a la xifra de les altes també ha augmentat respecte al dia d'ahir amb 3.441, 162 menys, un 6,2% més respecte a l'acumulat, i ja són 59.109 les persones que han superat el virus, una xifra que va en augment cada jornada.

A la Comunitat Valenciana, l'últim balanç de la incidència del coronavirus deixa un nombre inferior d'altes al d'ahir, 204 enfront de 313, i un augment percentual de 9,78%. Ara mateix el total de persones curades és de 2.289, 224 a la província de Castelló, 764 a la d'Alacant i 1.301 a la de València.

Es reduirà l’horari de les gasolineres

El govern permetrà que la meitat de les estacions de servei tanquen temporalment per la forta caiguda de la demanda de carburants que ha provocat la declaració de l’estat d’alarma per a frenar la Covid-19.

En ser declarades servei essencial, les gasolineres no podien tancar encara que en alguns casos les vendes havien caigut més del 90% i si ho feien podien ser multats, per considerar que el tancament causava un perjudici a la societat.

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha fixat quines estacions de servei han de romandre obertes, donant prioritat a aquelles situades al costat d’infraestructures essencials com ara hospitals, i s’hi ha fet una triple divisió.

Un primer grup, que representa el 37% del total, haurà d’obrir en el seu horari habitual, mentre que un altre, que en representa el 13%, podrà flexibilitzar l’horari sempre que oferisca un servei mínim de 5 hores diàries de dilluns a dissabte.

L’altre 50% tindrà llibertat per a reduir tant com consideren el seu horari i fins i tot tancar temporalment.

Pel que fa a les estacions de subministrament de combustible per a embarcacions, o espais marítims, hauran d’obrir amb el seu horari i condicions habituals aquells destinats als vaixells de pesca.

Es pot trobar la informació sobre quines gasolineres obriran i en quin règim en el web https://geoportalgasolineras.com/

També et pot interessar

stats