La contaminació de l'aire descendeix un 64%

Castelló ha sigut la segona ciutat espanyola amb un major descens (-76%), a Alacant ha baixat un 68% i a València, un 64%.

La contaminació de l'aire descendeix un 64%
La contaminació de l'aire descendeix un 64%

Una de les conseqüències immediates que ha suposat el decret d'estat d'alarma amb tot el que això representa, és el descens generalitzat de la contaminació de l'aire en un 64% de mitjana a les ciutats espanyoles.

Concretament, a la Comunitat Valenciana, la falta d'activitat econòmica i industrial, unit a l'enorme descens de la mobilitat en les ciutats i carreteres espanyoles, ha suposat una reducció molt notable dels nivells de diòxid de nitrogen (NO2), un dels principals responsables de la contaminació.

De fet, la ciutat de Castelló ha sigut la segona amb un major descens amb el 76%, només per darrere de Barcelona amb un 83%. Per la seua banda, a la ciutat de València la contaminació ha disminuït un 64% i a la d'Alacant, un 68%.

Són les conclusions a què ha arribat l'estudi realitzat per investigadors del Centre de Tecnologies Físiques de la Universitat Politècnica de València després d'analitzar imatges de satèl·lit de la missió Sentinel-5P del programa Copernicus de l'Agència Espacial Europea dels períodes d'abans (10 al 14 de març) i després del confinament (15 al 20).

També et pot interessar

stats