Els contagis van a la baixa a Espanya, però no els morts

L’impacte de la pandèmia deixa 442 noves víctimes a Espanya i 8.257 positius, la xifra més baixa en dos mesos.

Una parella de visitants creuen un dels patis de l'Alhambra de Granada aquest dimarts, quan a reobert aquest monument
Una parella de visitants creuen un dels patis de l'Alhambra de Granada aquest dimarts, quan a reobert aquest monument / Miguel Ángel Molina (Efe)

Els contagis descendeixen a Espanya, però no ocorre el mateix amb les defuncions. La pandèmia s’ha cobrat 442 vides més. Aquesta xifra és superior a la d’ahir dilluns, quan se'n notificaren 401 de tot el cap de setmana. De fet, sols en les últimes 48 hores s’han afegit 843 defuncions més a la crisi sanitària, que ja s’ha cobrat 45.511 morts.

Pel que fa als contagis, se n’han notificat 8.257 més. D’aquests contagis, un miler els han diagnosticat a Madrid en l’última jornada, mentre que Catalunya n'ha detectat 914. Són les dues comunitats autònomes que més nous positius han comunicat durant l’última jornada. Amb aquestes últimes dades, són 1.656.444 persones les que s’han contagiat de coronavirus a Espanya des que va començar la crisi sanitària. No obstant això, la xifra de nous contagis és la més baixa des de mitjan octubre.

Quant a la situació als hospitals, l'11,5% dels llits estan ocupats per pacients amb Covid-19, un percentatge que es dobla a la unitat de cures intensives (UCI), on el 26,30% de les places acullen usuaris amb coronavirus. Per comunitats autònomes, La Rioja és la que presenta major ocupació a les unitats de crítics: la meitat dels llits els ocupen pacients amb Covid-19. Castella i Lleó, amb el 40,38%, i Aragó, amb el 40,77%, són les altres dues autonomies que presenten major ocupació a l'UCI. En el cas de la Comunitat Valenciana, aquesta xifra se situa unes dècimes per davall del 30%.

La Comunitat Valenciana, la que més PCR positius té de tot Espanya

D’altra banda, la taxa de positivitat de les proves PCR durant la setmana passada és del 8,92% de mitjana a Espanya, però la Comunitat Valenciana supera aquest percentatge amb diferència. El 14,76% de les proves PCR que es van fer al territori valencià entre el 21 i el 27 de novembre van ser positives, de manera que la Comunitat Valenciana és la que té aquest paràmetre més elevat, segons les dades que facilita el Ministeri de Sanitat.

També et pot interessar

stats