Els contagis es tripliquen a Espanya des del diumenge

El Ministeri de Sanitat eleva en 8 casos el recompte total de morts en 24 hores.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat / À Punt NTC

Les conseqüències dels rebrots de coronavirus que s'han detectat en alguns punts d'Espanya s'estan començant a notar en l'actualització de dades sobre la incidència del virus que ofereix diàriament el Ministeri de Sanitat. Després de dos dies seguits amb els contagis diaris per davall del centenar, aquest dimecres s'han confirmat 149 nous positius en les últimes 24 hores, xifra que suposa un augment en 50 dels casos diaris respecte dels que es van registrar dimarts.

Aquestes dades confirmen la tendència ascendent dels contagis que es manté des de finals de la setmana passada. En només quatre dies pràcticament s’han triplicat els nous casos al conjunt d’Espanya, en passar de les 54 noves infeccions de diumenge fins les 149 confirmades aquest dimecres.

La Comunitat de Madrid concentra la majoria dels nous positius de les últimes 24 hores, en acumular-ne 40, seguida d'Andalusia, on hi ha 21 nous positius, Aragó (20) i Catalunya (17). Només aquestes quatre autonomies suposen el 65% dels nous contagis, en sumar 98 nous positius.

La resta d’autonomies presenten entre un i set contagis, a excepció d’Astúries, Ceuta i Melilla que no han notificat cap nou contagi al Ministeri de Sanitat.

A hores d'ara es comptabilitzen 249.659 persones infectades al conjunt del país des que va començar la crisi sanitària.

Es contenen els casos més greus

No obstant això, i malgrat l’increment dels nous positius que s’ha detectat en els últims dies, les xifres referides als pacients més greus si bé no es redueixen, no creixen en la mateixa proporció que els contagis. Les hospitalitzacions dels últims set dies se situen en 151, el que suposa 14 més que el cap de setmana, mentre que els ingressats en UCI van reduint-se gradualment esta setmana, en passar dels 16 de diumenge als 9 comunicats aquest dimecres, sempre atenent a xifres referides als últims set dies.

El responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va apuntar fa uns dies que s’estava invertint la gravetat dels nous contagis, ja que cada vegada eren més els contagis asimptomàtics que es detectaven, fins arribar als 60% actualment. De manera que la majoria dels nous casos sols requereixen aïllament domiciliari i no ingrés hospitalari.

De fet, en l’última setmana han ingressat en centres hospitalaris 151 pacients, dels quals 9 han necessitat cures intensives. El departament encapçalat per Salvador Illa ha elevat en 8 el còmput total de defuncions, que arriba ja a 28.363. D'aqyestes, 19 han sigut en l'última setmana.

També et pot interessar