Els contagis repunten a la Comunitat Valenciana amb 714 nous casos i 8 morts

La Conselleria de Sanitat notifica 38 nous brots de Covid-19, 16 a la ciutat de València.

Proves PCR en una imatge d'arxiu
Proves PCR en una imatge d'arxiu / À Punt NTC.

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest divendres 714 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores. Així mateix, s'han registrat 8 morts per la Covid-19 i 38 nous brots, 16 d'ells a la ciutat de València. El més nombrós és un brot a Bunyol, amb 11 casos d'origen laboral, originat en una fàbrica de ciment.

La xifra de morts notificada aquest divendres és la més alta des del 4 de juny. Les morts notificades dupliquen les del 25 d'agost i superen l'anterior registre, que es va notificar aquest passat dimarts amb 7 defuncions.

Dels 714 nous contagis, 54 s'han detectat a les comarques de Castelló, 247 a les d'Alacant i 413 a les de València, mentre que la xifra total de positius confirmats amb prova PCR és de 26.746. A més, en la darrera jornada s’han donat d’alta 786 pacients, una xifra superior a la de contagis.

Pel que fa als casos actius, s’ha registrar una lleugera reducció i se situen en 5.838, tot i que el nombre de persones ingressades les últimes 24 hores ha augmentat fins a arribar a 413, 59 d’elles a l’UCI.

La Conselleria de Sanitat Universal també ha actualitzat la situació a les residències, on hi ha almenys un cas positiu en 40 de majors, en dues de menors i en sis de diversitat funcional. Cap de les defuncions registrades l'última jornada ha sigut d’una persona usuària d’aquests centres. Sis centres de majors, dos de la província d'Alacant i quatre de la de València, estan sota vigilància activa de control sanitari.

Quant als brots, aquest divendres se n'ha identificat 38 de nous a dèsset municipis de la Comunitat Valenciana, una xifra rècord. Setze s'han registrat a la ciutat de València i, tot i que la majoria són d'origen social, huit s'han produït en l'àmbit laboral. El brot amb més casos és el de Bunyol, d'origen laboral i amb onze persones contagiades.

També s'han registrat nous brots a Borriana, Callosa de Segura, Canet d'en Berenguer, Castelló de la Plana, Dénia, Dolores, el Pinós, Gandia, l'Alcúdia de Crespins, Torrevella, Orpesa, Oliva, Ondara, Ontinyent i Vinalesa.

També et pot interessar

stats