Els contagis a Nova York superen els de qualsevol altre país al món

Els tests massius donen resultat a Corea del Sud i aquest divendres dona compte de 27 casos, la menor xifra des del febrer.

Treballadors contractats per soterrar a morts amb coronavirus a Hart Island
Treballadors contractats per soterrar a morts amb coronavirus a Hart Island / Reuters

L’estat de Nova York registra ja més casos per coronavirus que qualsevol altre país, amb 161.807 contagis, i supera Espanya i Itàlia en l’última jornada. Aquesta zona nord-americana ha viscut aquest dijous el dia més dur i registra ja més de 5.150 víctimes mortals, en un país on els hospitals s’afanyen a buscar llits i respiradors per a les unitats de vigilància intensiva.

Els Estats Units s’acosten cada dia més a la barrera del mig milió de contagis i continua amb una línia pràcticament vertical en els diagnòstics diaris. Espanya (152.446 contagis i 15.238 morts) i Itàlia (143.626 infectats i 18.279 morts), en canvi, fa dies que lluiten per a revertir la corba. França i Alemanya mostren una tendència accelerada en els casos de contagis, amb unes xifres que ronden els 118.000; però, si bé el primer és el quart país amb més decessos del món (12.228), el segon es manté en els 2.607.

Nova York col·lapsa els depòsits de cadàvers

El governador de Nova York, Andrew Cuomo, ha anunciat en roda de premsa que es contractaran treballadors d’altres funeràries per a poder bregar amb el volum de cossos, que ja ha col·lapsat els depòsits de cadàvers. Una notícia terrible que ha acompanyat d’esperança en assegurar que el ritme d’hospitalitzacions està baixant lleugerament, mostra que Nova York està aconseguint “aplanar la corba” gràcies al confinament.

En les últimes 24 hores, el nombre de nous ingressos va caure a 200, davant dels més de 1.400 que van arribar a registrar-se alguns dies de la setmana passada, mentre que els ingressos en vigilància intensiva van ser 84, quan en les pitjors jornades es van acostar a 400.

Els hospitals no disposen de prou llits

Per a evitar la situació a Nova York, la resta d’estats ha accelerat els preparatius per a aconseguir més llits i ventiladors per a les unitats de vigilància intensiva. Als Estats Units, on viuen 330 milions de persones, només hi ha 19.400 llits disponibles a les UCI i almenys 20 dels 50 estats del país no tenen els recursos per a atendre els pacients més greus, d’acord amb dades facilitades per la Universitat de Washington State.

El Partit Demòcrata del Congrés està pressionat per a incloure 250.000 milions de dòlars per a hospitals dins d’un nou paquet d’estímul de 2,5 bilions de dòlars per a suavitzar l’aturada econòmica, que ha deixat 17 milions de persones sense treball. “No volem que la tragèdia del coronavirus faça augmentar les desigualtats al nostre país o que les solidifique”, ha manifestat aquest dijous la líder demòcrata de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi. Com a resposta, els republicans han reduït dràsticament aquestes ajudes amb una altra proposta que es limita a injectar 250.000 milions d’ajuda per a xicotets negocis.

Corea del Sud registra el menor nombre de casos diaris des del febrer

Corea del Sud ha informat aquest divendres de 27 nous casos, el menor nombre des del passat 18 de febrer, data en què es va identificar en aquest país el primer gran brot de contagi. El país asiàtic, que no ha tancat fronteres ni limitat el moviment de la ciutadania, s’ha alçat com un exemple de bona gestió a l’hora de limitar la propagació del virus. En els últims cinc dies, el nombre de nous casos diaris no ha superat els 50 i la ciutat de Daegu, epicentre del primer i pitjor brot que ha patit el país, no ha registrat ni un sol cas. La província de Gyeongsang del Nord, on està Daegu i que ha sigut la segona zona més afectada, només ha registrat set noves infeccions.

Corea del Sud suma 208 morts a causa del coronavirus, la qual cosa suposa una taxa de letalitat del 2%. L’èxit d’aquest país, que ha passat de ser el segon país més afectat pel virus a aplanar la corba de contagis en només tres setmanes, es basa a implementar un programa que combina testatge massiu de sospitosos de contagi, seguiment exhaustiu de rastres d’infecció i hospitalització generalitzada, fins i tot de les persones amb casos lleus. Per a evitar un rebrot, el govern ha prolongat, a més, la campanya de distanciament social fins al pròxim 19 d’abril.

També et pot interessar

stats