Els contagis i les morts a Espanya segueixen a la baixa, però les hospitalitzacions repunten

Sanitat registra 51 hospitalitzacions més en els últims set dies respecte al recompte anterior i un únic mort en les últimes hores.

Els contagis i les morts a Espanya segueixen a la baixa, però les hospitalitzacions repunten
Els contagis i les morts a Espanya segueixen a la baixa, però les hospitalitzacions repunten

Mentre els nous contagis i les morts s’han reduït lleugerament a Espanya, les hospitalitzacions i els ingressos en UCI han reputat un poc. Així es desprén de l’últim balanç del Ministeri de Sanitat, que xifra en 125 els contagis que s’han contret en les últimes 24 hores, setze menys que els notificats ahir diumenge, mentre que les morts dels últims set dies continuen el descens gradual, en registrar-se’n 21 en les últimes 24 hores al conjunt d'Espanya.

Les defuncions setmanals han anat disminuint, des de les 40 comunicades divendres, fins a les 36 de dissabte i les 29 d’aquest diumenge. De fet, en les últimes 24 hores tan sols s’ha registrat una mort. D’altra banda, el ministre de Sanitat ha actualitzat la xifra total de víctimes mortals associades a la Covid-19, que ascendeix fins a les 28.324 en sumar-ne una més.

Amb les noves dades són ja 246.504 les persones que s’han contagiat de coronavirus des que va començar la pandèmia a Espanya. En els últims set dies s’han diagnosticat 1.818 casos al conjunt d’Espanya.

Pel que fa a les hospitalitzacions dels últims set dies, han augmentat en més de mig centenar de persones respecte a les comunicades aquest diumenge. Sanitat ha informat de 150 noves hospitalitzacions en els últims set dies, encara que des de divendres fins ahir aquesta xifra s’acostava al centenar (97 divendres, 101 dissabte i 99 diumenge).

Quasi 125.000 hospitalitzacions en la pandèmia

Amb aquestes dades, són ja 124.880 les persones que han requerit hospitalització als centres sanitaris espanyols des que va començar la pandèmia.

També hi ha un xicotet increment de les persones que s’han derivat a les UCI dels hospitals espanyols. En els últims set dies se situen en la desena. Des del començament de la pandèmia 11.638 pacients han ingressat en aquestes unitats de cures intensives.

També et pot interessar

stats