Els contagis diaris a la Comunitat Valenciana s'estabilitzen per damunt dels 2.000

Sanitat Universal ha notificat 2.494 nous positius i 35 brots, el més gran a Oliva amb 38 contagis.

Un jove es realitza un test d'antígens abans de Nada
Un jove es realitza un test d'antígens abans de Nada / Javier Cebollada (Efe)

Aquest dijous, la Conselleria de Sanitat ha informat de 2.494 nous contagis, una xifra molt similar a la d'ahir dimecres, que fa arribar a 136.415 la xifra de positius confirmats des que va començar la pandèmia. Per províncies els nous contagis es distribueixen de la següent manera: 1.461 a València (76.309 en total), 737 a Alacant (45.194 en total) i 286 a Castelló (14.900 en total).

El nombre de positius diari no és l'únic indicador que demostra que la pandèmia ha anat a pitjor a partir del pont de desembre: tant la incidència acumulada durant els últims 14 dies com la pressió hospitalària també han repuntat durant les últimes dues setmanes. A més, tenim la taxa més gran de positivitat de tot Espanya, un 16,27%. Una xifra lluny de 5% que marca l'OMS per a considerar que la pandèmia està controlada.

35 nous brots

Sanitat ha informat també de 35 nous brots, dels quals 20 són d'origen social, 10 d'origen laboral i 5 s'han originat en l'àmbit educatiu. El més gran, i l'únic de grans dimensions notificat hui, s'ha produït a Oliva en l'àmbit educatiu i afecta 38 persones.

A Castelló de la Plana i Alacant s'ha notificat un brot de 9 persones. El de Castelló s'ha originat en l'àmbit laboral, mentre que el d'Alacant prové de l'àmbit educatiu. A més, a Alacant s'ha detectat un altre brot originat en l'àmbit educatiu, que afecta 5 persones.

El municipi que més brots nous ha registrat és València, que n'ha notificat 10, cinc d'origen laboral i cinc d'origen social.

També et pot interessar

stats