Els contagis per Covid-19 al món freguen el milió, a l’espera d’una cura

Una farmacèutica nord-americana començarà al setembre proves en humans d’una vacuna experimental, que podria estar preparada al començament de 2021.

Vianants amb mascaretes protectores a Tokio, Japó, aquest dimarts
Vianants amb mascaretes protectores a Tokio, Japó, aquest dimarts / Issei Kato (Reuters)

L’anunci sobre una vacuna experimental i el canvi de postura dels Estats Units sobre el confinament ha reforçat l’esperança de combatre la Covid-19 a Amèrica, on els casos confirmats superen els 180.000. En menys d’una setmana, els contagis a tot el món han passat dels 400.000 a duplicar aquesta xifra (arriben quasi als 800.000), dels quals s’han registrat 37.878 morts i 166.768 persones recuperades.

D’acord amb el mapa que mostra l’evolució en temps real de la pandèmia, elaborat per la Universitat de Johns Hopkins, els Estats Units és el país amb més casos confirmats, amb uns 164.000, seguit d’Itàlia i Espanya. La Xina, focus del brot, es manté en quarta posició amb vora 82.000 contagis.

Una esperança per a setembre

La farmacèutica Johnson & Johnson ha anunciat aquest dilluns que començarà al setembre a provar en humans una vacuna experimental contra la Covid-19, la qual podria estar llesta per a un ús d’emergència al principis de 2021. Aquest anunci se suma al del president dels Estats Units, Donald Trump, qui havia manifestat la seua intenció de “reobrir” el país el 12 d’abril però es va retractar i va ampliar fins al 30 les mesures per a combatre la crisi.

Aquest canvi de postura pot contribuir a contindre l’avanç de la pandèmia en punts crítics com l’estat de Nova York, que és el més colpejat pel nombre de contagis amb prop 67.000 casos confirmats i 1.300 morts. “El tsunami [de casos] està arribant. És el moment de reunir subministraments i preparar-se”, va reconéixer aquest dilluns el governador de Nova York, el demòcrata Andrew Cuomo. A més, amb la intenció d’esmorteir aquest “tsunami”, Nova York comptarà amb 3.500 nous llits hospitalaris a més dels 1.000 del vaixell militar Comfort, arribat aquest dilluns a la ciutat, i les 2.500 de l’hospital de campanya instal·lat al centre de convencions Javit.

El Japó eleva a 73 els països del veto migratori

El govern japonés ha augmentat a 73 els països amb veto migratori, entre els quals es troba Espanya. Davant l’acceleració de la velocitat de propagació, el país asiàtic ha decidit elevar la seua alerta de viatge al nivell 3 (d’un total de 4), la qual desaconsella viatjar a Espanya, els Estats Units, Itàlia, la Xina o França, entre altres. Per a la resta del països que no es troben en aquesta llista, es manté el nivell d’alerta 2, que desaconsella viatges no imprescindibles o urgents.

imprescindibles o urgents.

També et pot interessar

stats