Els contagis per coronavirus a la Comunitat Valenciana s’estabilitzen: 540 en l’últim dia

La Conselleria de Sanitat supera el milió de proves per a detectar possibles casos des de l’inici de la pandèmia.

Imatge d'arxiu de proves serològiques per a detectar el coronavirus
Imatge d'arxiu de proves serològiques per a detectar el coronavirus / À Punt Notícies.

La xifra de nous contagis per coronavirus a la Comunitat Valenciana s’estabilitza. Després que dimarts passat es registraren 905 positius, la segona xifra més alta des de l’inici de la pandèmia, en els últims tres dies la xifra es manté al voltant de les 600 infeccions diàries. De fet, aquest divendres la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 540 contagis en les últimes 24 hores. Aquesta tendència es manté en les dos últimes setmanes, amb una mitjana de 639 casos.

També s’estabilitza el nombre de persones ingressades en els hospitals valencians i en les unitats de cures intensives. En aquests moments hi ha 484 persones ingressades, dos més que dijous passat, de les quals 68 ocupen un llit a les UCI, la mateixa xifra que en l’últim balanç. Per províncies, hi ha 58 persones ingressades a Castelló (7 a l’UCI), 150 a Alacant (29 a l’UCI) i 276 a València (32 a l’UCI).

D’altra banda, s’han notificat dos defuncions, a València i a Alacant, una de les quals en una residència de majors. Millora lleugerament la situació als centres de persones majors, hi ha dos centres menys amb algun cas actiu. En aquests moments hi ha 51 residències amb algun positiu, i 8 estan sota vigilància activa de control sanitari.

A més, ara mateix hi ha 6.000 casos actius, 200 menys que dijous.

Més d’un milió de proves

La Comunitat Valenciana ha superat ja el milió de proves per a detectar possibles casos de coronavirus des de l’inici de la pandèmia. En concret, s’han realitzat 1.002.162 proves, de les quals 854.883 han sigut per PCR, i 147.279 a través del test ràpid.

Set brots a Carlet i sis a València

Aquest divendres s’han notificat 30 brots al territori valencià, la majoria d’origen social. Destaquen els focus de Carlet (Ribera Alta), amb set nous brots, i els de València, amb sis. A més, també s’han registrat casos nous a Albatera, Albaida, Xàtiva, Castelló de la Plana, Ontinyent, el Pinós, l’Alcúdia, Tavernes de la Valldigna, Catarroja, Alginet, Alfafar (2), Alzira (3), Paterna i Oriola.

També et pot interessar

stats