Els contagis per coronavirus baixen a la meitat a la Comunitat Valenciana: 436 en l’últim dia

Descendeix el perfil d’edat de les persones ingressades en les UCI, on més de la meitat tenen entre 35 i 64 anys.

Els contagis per coronavirus baixen a la meitat a la Comunitat Valenciana: 436 en l’últim dia
Els contagis per coronavirus baixen a la meitat a la Comunitat Valenciana: 436 en l’últim dia

La Comunitat Valenciana ha registrat aquest dijous un important descens en el nombre de casos diaris per coronavirus després de la forta escalada que s'estava registrant els dos últims dies. L’últim dia s’han comunicat 436 contagis, vora la meitat que el passat dimecres, quan es va arribar fins a 829 casos, la xifra més alta des que es comptabilitzen els afectats per Covid-19.

Part dels nous 436 nous contagis es vinculen als 17 brots localitzats arreu del territori. La ciutat de València continua sent la que més en registra, huit. Tots tenen un origen en les reunions i presenten entre tres i sis afectats. A més, Orpesa, Ontinyent, Gandia (té dos brots, un d’ells amb vincles a Ròtova), Ròtova, Dénia, Sagunt, la Pobla de Vallbona i Beniarjó són altres dels municipis que acullen nous focus.

No obstant això, el brot més nombrós es localitza a Benigànim (Vall d’Albaida), que té un origen laboral i afecta, almenys, una quinzena de persones. És l’únic brot de tots que s’ha produït fora de l’entorn social.

Durant el mes d’agost, la xifra d’infeccions al territori valencià s’ha incrementat en 8.706 més, un 40% d’ells de caràcter asimptomàtic. Davant aquest augment, la consellera de Salut Pública, Ana Barceló, ha apuntat que es deu en gran part a una major capacitat de detecció, realitzant fins a 11.000 proves PCR en les últimes 24 hores.

Durant l’última jornada s’han registrat tres noves defuncions, de manera que les víctimes de la pandèmia arriben a les 1.506 al territori valencià.

Baixa el perfil d’edat dels ingressats

Atenent a les dades de la Conselleria de Sanitat, baixen lleugerament les hospitalizacions als centres sanitaris, que acullen 332 (219 a les comarques del centre, 82 a les del sud i 31 a les del nord), tres menys que ahir. A més, a les unitats de cures intensives (UCI) han entrat tres pacients més durant l'última jornada i acullen un total de 42 malalts amb Covid-19 (24 a les comarques del centre, 15 a les del sud i 3 a les del nord).

Barceló ha destacat la baixada del perfil d’edat de les persones ingressades als hospitals i especialment a les UCI en l’últim mes. A dia de hui, el 46,2% de les persones que ocupen un llit als centres sanitaris té més de 65 anys. Vora el mateix percentatge, el 45% té entre 35 i 64 anys i només el 8,5% entre 16 i 34 anys. Aquest descens s’accentua a les Unitats de Cures Intensives, on el 56% dels ingressats té entre 35 i 64 anys i només el 29% és major de 65 anys.

Quant a la incidència del virus en les residències, Barceló ha apuntat que hi ha casos positius en 48, 36 dels quals centres de persones majors, 3 centres de menors i 8 espais de diversitat funcional.

Sense data per a l'aplicació de detecció de contagis

D’altra banda, i pel que fa a l’aplicació Radar Covid, que promou el Ministeri de Sanitat per a facilitar la comunicació dels contagis entre els contactes dels contagiats i avançar així en el rastreig, la consellera de Sanitat ha assenyalat que a la Comunitat Valenciana es posarà en marxa “quan ho considere” la Generalitat.

D’aquesta manera la titular de Sanitat ha eixit al pas del calendari d’implantació que ha fet públic la secretària d’Estat de Digitalització i que es referia a les autonomies que encara no l’han implantada. Barceló ha indicat que s’està estudiant la incidència que podria tindre: “Nosaltres estem estudiant encara no sols l'efectivitat de l'aplicació, sinó com això repercutirà i quina incidència tindrà quan estem duent a terme ja una labor de rastreig”, ha detallat Barceló.

En aquest sentit, la Comunitat Valenciana podria “no sumar-se” a la implantació de l'aplicació mentre n'estudia l'“efectivitat” i com pot repercutir en les mesures de rastreig que ja es duen a terme en el nostre territori, a pesar que des del govern espanyol donaven com a data límit el 15 de setembre.

També et pot interessar