Els consumidors tenen dret a suspendre o ajornar serveis que ara no es poden rebre pel coronavirus

La Unió de Consumidors posa a disposició de la ciutadania els mitjans per a reclamar que es complisca la situació.

Els consumidors tenen dret a suspendre o ajornar serveis que ara no es poden rebre pel coronavirus
Els consumidors tenen dret a suspendre o ajornar serveis que ara no es poden rebre pel coronavirus

Un dels grans problemes derivats de la situació de confinament per la crisi del coronavirus és la impossibilitat d’utilitzar diversos serveis que ja tenim contractats i que es donen a l’exterior. Molts usuaris i usuàries es pregunten què passa ara amb el pagament de les quotes d’aquests serveis. El secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, ha resolt en Les notícies del matí els dubtes que s’han pogut generar.

Inglada ha explicat que el reial decret llei que estableix l’estat d’alarma contempla la possibilitat que, per una reducció dels ingressos de la ciutadania, és possible acollir-se a un ajornament de les quotes dels serveis. És a dir, que els consumidors i les consumidores tenen dret a sol·licitar la suspensió o l’ajornament de determinats serveis contractats que ara no es poden rebre, com ara viatges, el gimnàs, les guarderies o l’autoescola. No obstant això, recomana que primer ho comuniquen tant a les empreses que donen el servei com a les entitats bancàries i que, en cas de tindre algun problema, acudisquen a la Unió de Consumidors. L’entitat ha posat a la disposició de tots un web amb informació i on tenen un equip jurídic especialitzat que els assessorarà.

Finalment, Inglada també ha volgut apel·lar a una certa responsabilitat civil amb els empresaris, ja que, tot i que rebre un servei pel qual s’està pagant és un dret bàsic dels consumidors, també s’ha de pensar que els empresaris són persones. Per això, una de les solucions més efectives podria ser mediar entre els consumidors i les empreses per a arribar a un consens que siga beneficiós per a les dues parts.

També et pot interessar

stats