El Constitucional admet a tràmit el recurs de Vox contra l'estat d'alarma

El partit d'ultradreta considera que l'executiu l'ha utilitzat per a vulnerar drets fonamentals dels ciutadans.

Seu del Tribunal Constitucional en una imatge d'arxiu
Seu del Tribunal Constitucional en una imatge d'arxiu

El Tribunal Constitucional (TC) ha admés a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat que van presentar els 52 diputats del Grup Parlamentari de Vox contra els decrets d'estat d'alarma aprovats per la pandèmia de coronavirus. Aquesta decisió no implica cap pronunciament sobre el contingut, sinó que es limita a obrir el recorregut en el tribunal.

Amb el recurs, Vox vol que es determine si les accions del govern espanyol constitueixen “una violació flagrant” de la Constitució per utilitzar de manera “abusiva i injustificada” l'estat d'alarma i vulnerar drets fonamentals dels ciutadans.

Es tracta d'un assumpte de gran importància jurídica i d'àmplia repercussió política, ja que el recurs qüestiona tot el decret de l'estat d'alarma en conjunt. El Constitucional obrirà la via després que el Suprem va deixar clar en una resolució recent la seua falta de jurisdicció per a estudiar la qüestió.

D'altra banda, segons ha informat Vox en el seu compte de Twitter, el Constitucional també ha admés a tràmit el recurs contra la inclusió del vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, en la comissió del CNI.

També et pot interessar

stats