El consorci actua contra els locals de la Marina de València per les aglomeracions del cap de setmana

Obrirà tres expedients sancionadors, revocarà els permisos de quatre terrasses i instal·larà càmeres de vigilància per a comprovar que es respecta l’aforament.

VÍDEO | El consorci actua contra els locals de la Marina de València per les aglomeracions del cap de setmana

El consorci que gestiona de la Marina de València prendrà mesures per a limitar l'activitat dels locals d'oci a la zona després de les imatges, gravades presumptament dissabte, que han circulat per les xarxes socials mostrant aglomeracions de persones. La Policia Local de la ciutat va alçar acta i, basant-se en aquestes actuacions, el consorci ja ha notificat a quatre dels restaurants que els revoca l'autorització per a ampliar les terrasses, segons ha explicat en À Punt el director general del consorci de la Marina, Vicent Llorens.

A més, l'entitat obrirà a partir de dimarts tres expedients sancionadors, entre d'altres, per exercir l'activitat fora de l'horari permés, i hi instal·larà càmeres de vigilància perquè les aglomeracions de dissabte passat no es repetisquen. “Si hi ha gent que no està passejant, s'enviarà avís a la policia”, ha detallat Llorens. L'activació de càmeres permanents permetrà que la policia controle que es guarda l'aforament permés.

Aquestes actuacions arriben després de la polseguera que han alçat les imatges que han circulat per diferents xarxes socials en què es pot veure com nombroses persones van omplir espais d'oci i diverses terrasses sense guardar la distància de seguretat obligatòria. Un comportament que consideren “intolerable”.

El senador del PSOE per València, Javier de Lucas, en el seu perfil de Twitter va mostrar un vídeo que té més de 176.000 visualitzacions de les aglomeracions que s'han produït en aquest espai al costat de la mar, i ha assenyalat que “no tot són comportaments responsables”. En el vídeo es veuen les terrasses plenes i multitud de persones passejant sense respectar la distància de dos metres, en molts casos sense portar mascareta. El senador lamenta que les imatges deixen estampes “com si fora l'any passat”, pel que mostren.

De Lucas ha agraït la ràpida resposta de la Marina i ha contestat: “Moltes gràcies. Segur que serveixen aquestes mesures per als locals, però el pitjor és la irresponsabilitat dels ciutadans, alguna cosa que no depén de vostès.”

Fotur demana reunir-se amb la Marina per a analitzar les aglomeracions

La Federació empresarial d’Oci, Turisme i Joc (Fotur) ha demanat reunir-se amb el president de l’Associació d’Empresaris de la Marina de València i el director del consorci la Marina, per a analitzar conductes “incíviques”, amb aglomeracions sense complir la distància social. Així, ha defensat que ha de prevaldre el compliment de les normes sanitàries i la salut de les persones, i ha recordat que l’autorització de la reobertura de terrasses està limitada al 50% i s’ha d’assegurar la distància física d’almenys dos metres entre les taules.

A més, demana que “l’esforç i sacrifici” realitzat per l’empresariat no es veja “pertorbat” per “conductes incíviques”. “Hem de treballar tots junts perquè aquests casos puntuals que s’han donat en alguns punts de la Marina de València no es tornen a donar”, assenyalen.

També et pot interessar

stats