Les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia centren la sessió de control a Puig

També es pronunciarà sobre la “discriminació” financera de la Comunitat Valenciana i un possible impost a les grans fortunes.

El president Puig en una reunió amb el síndics en una imatge d'arxiu
El president Puig en una reunió amb el síndics en una imatge d'arxiu / Europa Press

Les conseqüències sanitàries, econòmiques i socials de la pandèmia a la Comunitat Valenciana centraran les explicacions que donarà el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la primera sessió de control a què se sotmetrà durant l’estat d’alarma i que té lloc aquest dijous.

La primera a intervindre serà la síndica del PP, Isabel Bonig, que li preguntarà com afrontarà el Consell “la crisi sense precedents a la qual es veurà abocada” la Comunitat Valenciana.

Per Ciutadans, Toni Cantó voldrà saber en què pot ajudar la seua formació perquè la Comunitat Valenciana reba el tracte que mereix davant de la greu crisi sanitària, social i econòmica ocasionada per la pandèmia, “donada l'actitud dels socis amb qui comparteix govern i la política que està duent a terme el president del govern".

El síndic de Compromís, Fran Ferri, demanarà al cap de Consell una valoració sobre "la decisió del govern central de no corregir la discriminació cap a les comunitats autònomes infrafinançades, com la Valenciana", en un context d'emergència sanitària i de crisi econòmica i social derivada de la pandèmia.

Per la seua banda, la síndica de Vox, Ana Vega, demanarà una valoració del Consell sobre la gestió de la crisi causada pel coronavirus, mentre que la síndica d’Unides Podem, Naiara Davó, voldrà saber si Puig estaria d'acord amb un possible impost a les grans fortunes per ajudar a la reconstrucció valenciana.

També et pot interessar

stats