Consells per a mantindre l’ànim durant el confinament

Establir activitats diferents per als dies laborals i el cap de setmana, fer exercici i baixar els nivells d’exigència, algunes de les recomanacions.

La psicòloga clínica Núria Pérez Iranzo, en l’informatiu del migdia d’À Punt
La psicòloga clínica Núria Pérez Iranzo, en l’informatiu del migdia d’À Punt

Després d’una setmana de confinament i amb la possibilitat què l’aïllament s’allargue, la psicòloga clínica Núria Pérez Iranzo ha donat en l’informatiu del migdia d’À Punt algunes recomanacions per a poder mantindre l’ànim durant el tancament a casa.

El primer consell és evitar que cada dia siga dilluns. Per a això, segons destaca la psicòloga clínica, és “important fer un ritme setmanal i un ritme de cap de setmana”. En cada un dels horaris s’ha d’intentar fer coses diferents.

D’altra banda, de dilluns a divendres és important mantindre els mateixos horaris i repetició d’activitats, establint un horari.

Una tercera recomanació és introduir exercicis físics. “No es pot eixir, però es poden fer des de balls, zumba, ioga, hi ha un munt d’activitats en internet que els professionals ofereixen perquè les famílies puguen seguir des de casa”, assenyala Nuria Pérez.

Un altre consell per a gestionar les disputes entre membres de la família, per exemple, pels dispositius electrònics, és establir torns que han d’estar consensuats. “Amb els adolescents és més difícil, però si participen de l’organització dels torns, es poden comprometre més a respectar-los”, apunta

També cal comprendre que és una situació difícil i especial i baixar els nivells d’exigència, ja que “es posa a prova la nostra paciència”.

L’experta recomana evitar el contagi d’acaparar i emmagatzemar a casa menjar i productes, com el paper higiènic.

Finalment, Nuria Pérez destaca el poder terapèutic de les “quedades socials”, com els aplaudiments, una iniciativa que s’està contagiant a altres països. “Serveix de pertinença de grup, que tots passem pel mateix, i que ens donem suport”, afirma.

També et pot interessar

stats