Els consellers d'Habitatge, Justícia, Educació, Economia i Hisenda compareixeran a les Corts la setmana que ve

Dalmau, Bravo, Marzà, Climent i Soler donaran compte davant la Diputació Permanent de la gestió del seu departament durant la crisi sanitària.

Última Diputació Permanent de les Corts
Última Diputació Permanent de les Corts

La Diputació Permanent de les Corts de la setmana que ve comptarà amb les compareixences dels consellers d'Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; Interior i Justícia, Gabriela Bravo; Educació i Cultura, Vicent Marzà; Economia, Rafa Climent, i Hisenda, Vicent Soler perquè facen balanç del coronavirus des de la perspectiva de les seues àrees.

La sessió es prolongarà durant tres dies, un més de l'habitual, i se celebrarà entre el dimecres 6 de maig i el divendres 8. Les cinc compareixences estan previstes per a eixos dies, i també es votaran dos decrets de mesures urgents aprovats pel Consell, segons ha confirmat aquest dijous el Parlament valencià.

Aquesta Diputació Permanent, la segona des de l'estat d'alarma a mitjan març, arrancarà amb el balanç del vicepresident segon i titular d'Habitatge per a informar sobre les actuacions a conseqüència de l'alarma sanitària per la Covid-19. L'orde del dia continuarà amb les compareixences de Marzà i Bravo per a donar compte de les mesures en l'àmbit educatiu, cultural i esportiu i en justícia, seguretat i administració, respectivament.

Després de les tres intervencions es validaran o derogaran els decrets llei 3/2020, d'ajudes per a treballadors afectats per un expedient temporal de regulació d'ocupació (ERTO) o reducció de jornada laboral per conciliació, i 4/2020 de mesures extraordinàries de gestió economicofinancera per a fer front a la crisi.

Finalment, la cambra valenciana escoltarà les compareixences dels titulars d'Economia Sostenible i Treball i Hisenda i Model Econòmic, Rafa Climent i Vicent Soler, respectivament.

Tornada a la normalitat

Si la situació és favorable, el dilluns 11 començarà el treball presencial en les Corts, de manera gradual en horari matinal i amb serveis mínims i torns rotatoris. En el si de la Diputació Permanent es crearà una comissió delegada de l'11 al 24 de maig per a compareixences telemàtiques o presencials de responsables del govern valencià davant un representant de cada grup parlamentari.

També et pot interessar

stats