Els consellers d’Educació acorden amb el Ministeri com reprendre les classes presencials al setembre

L’alumnat fins als 10 anys no haurà de respectar el metre i mig de distància que haurà de separar els altres alumnes.

Un professor prepara una aula perquè l'alumnat respecte la distància de seguretat
Un professor prepara una aula perquè l'alumnat respecte la distància de seguretat / Rodrigo Jiménez (Efe)

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, i els responsables autonòmics de l’àrea es reuneixen aquest dijous en la Conferència Sectorial d'Educació per a acabar de tancar les condicions en què s’iniciarà el pròxim curs escolar. Encara que s’apostarà per la formació presencial, segons va confirmar la ministra ahir dimecres, l’alumnat haurà de seguir una sèrie de recomanacions per a complir les mesures sanitàries i evitar contagis.

Entre aquestes mesures, segons el reial decret que regula la nova normalitat, els centres educatius han de garantir que hi haja una distància mínima d'1,5 metres i evitar aglomeracions. A més, els centres hauran de desinfectar-los assíduament per tal de reduir el risc de contagi.

La ministra d'Educació va avançar ahir dimecres que el pròxim curs els alumnes fins a 10 anys podran estar en xicotets grups i no hauran de guardar la distància mínima d'un metre i mig perquè, segons ha argumentat, l'última evidència científica no situa els menors com a vectors importants de transmissió del coronavirus.

Grups d’alumnes de 15 a 20 estudiants

Sobre l'ús de la mascareta als centres educatius, la ministra ha dit que hauran de dur-la des dels 6 anys, però que "hi haurà flexibilitat" dins de cada grup d’alumnes. Quant al nombre que integrarà cada grup, serà de 15 a 20 alumnes i es podran habilitar tots els espais dels centres.

Els representants d’Educació que es reuniran aquest dijous perfilaran totes aquestes recomanacions, que traslladaran als centres educatius per a adaptar-se als escenaris cap als quals pot evolucionar la pandèmia.

En el cas de la Comunitat Valenciana, el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha anunciat que, ja que s’apostarà per les classes presencials, sobretot en infantil i primària, la Generalitat sol·licitarà als ajuntaments la cessió d’instal·lacions on poder impartir-les.

També et pot interessar

stats