La Conselleria de Sanitat Universal investiga al voltant de 150 vacunacions irregulars

El cap del Consell Ximo Puig ha ordenat que els vacunats de manera irregular no reben la segona dosi

Imatge de vacunacions contra la Covid-19
Imatge de vacunacions contra la Covid-19 / À Punt NTC.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està investigant al voltant de 150 vacunacions irregulars de persones que s’haurien vacunat contra la Covid-19 sense respectar el protocol, segons han confimat fonts de la conselleria. Sanitat analitzarà cas per cas i estudiarà possibles sancions en el cas que siguen persones que no es trobaven en el grup de risc previst en la primera fase de vacunació.

Entre aquestes persones es troben almenys els sis càrrecs públics que han reconegut haver rebut la primera dosi de la vacuna, tot i no pertànyer als grup prioritaris. És el cas dels alcaldes socialistes de Rafelbunyol, Fran López, i al Verger i els Poblets, el matrimoni format per Ximo Coll i Carolina Vives; així com l'alcalde de la Nucia (Marina Baixa) i diputat provincial, Bernabé Cano, del regidor de Sanitat en el mateix ajuntament, Manuel Alcalá i del regidor de Sanitat d'Oriola, José Galiano. Les mateixes fonts no han confirmat però sí entre els 150 investigats es troben altres alts càrrecs o polítics.

Puig: "Cap de les persones hauria de rebre la segona dosi"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha donat instruccions a la Conselleria de Sanitat perquè no els administren la segona dosi de la vacuna contra el coronavirus a aquelles persones que s’hagen vacunat de forma irregular i incomplint els protocols establits, segons ha informat Presidència de la Generalitat en un comunicat.

El cap del Consell ha apuntat que cap de les persones que han rebut la vacuna contra la Covid-19 “de forma improcedent" hauria de rebre la segona dosi. Puig s'ha manifestat d'aquesta manera quan li han preguntat pel procés de vacunació i els càrrecs polítics que, malgrat les indicacions i els grups socials establits, ja s’han vacunat.

“Quan una persona comet un error, i és un error greu saltar-se aquest sistema de vacunació, el primer i fonamental és assumir que s’ha comés un error”, ha reflexionat quan li han preguntat si els alcaldes valencians que van rebre la vacuna haurien, com ha fet el conseller de Sanitat de Múrcia, presentar la dimissió.

“Cap persona pot saltar-se un sistema de vacunació que representa l’esperança”, ha insistit el cap del Consell, que també ha expressat que està funcionant bé en la Comunitat Valenciana i continuarà així. “Hi ha persones que s’han saltat aquests protocols i això és absolutament impossible”, ha afegit.

Simón: “No posar la segona vacuna seria un error”

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, s’ha mostrat partidari aquest dijous que les persones que han rebut una primera vacuna, s’administren la segona, encara que s’hagen vacunat de manera irregular. Simón ha dit que seria un error no posar aquesta segona vacuna perquè seria cometre “dues errades seguides”.

També et pot interessar

stats