La Conselleria de Sanitat posa el focus en la gent jove

Les dades confirmen que els contagis s’estan estenent en la franja d’edat entre els 20 i els 40 anys.

La Conselleria de Sanitat posa el focus en la gent jove
La Conselleria de Sanitat posa el focus en la gent jove

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, confirmava aquest dissabte una sospita prou estesa. Que els contagis de coronavirus s’estan quadruplicant en la franja edat d'entre els 20 i els 40 anys. “Les festes privades, amb amics, no prendre les precaucions en els locals d’oci, estan generant diferents brots”, afirmava Barceló.

Alguns joves, amb els quals ha parlat À Punt Notícies, confirmen que resulta difícil complir la recomanació, des d'aquest dissabte obligació, de portar la mascareta en els espais públics i mantindre la distància interpersonal d’un metre i mig quan s’ix en grup. Les reunions amb amics és on la temptació de llevar-se la mascareta és major.

“Sempre has de dir a la gent que es pose la mascareta, per damunt de la boca, per damunt del nas, i pel carrer molt poqueta gent veig que la porte”, assegurava Mere Buforn.

“Me l'he llevada ara que ens hem assegut. Sí que és de veres que quan quedem en grups d'amics ens la llevem però pel carrer i això, em pareix bé portar-la i també em pareix bé que s'obligue perquè hi ha molta gent que no la porta”, comentava Marco Perales, veí de València.

Un altre jove, Marcus Martínez, veí de Benifaraig, insistia en la necessitat de “ser més conscients en això i tindre-la més a mà i simplement llevar-se-la per a beure, però pel que veig no és la norma habitual”.

També et pot interessar

stats