La Conselleria de Sanitat ha inoculat en dues setmanes 21.500 vacunes, el 35% de les dosis rebudes

Aquest cap de setmana continuaran administrant-se les vacunes de Pfizer entre el personal sanitari i de les residències.

Aquest divendres ha començat la vacunació del personal sanitari
Aquest divendres ha començat la vacunació del personal sanitari / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

Entre el 27 de desembre, data en què va començar la campanya de vacunació contra la Covid-19, i el 8 de gener, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha administrat un total de 21.500 dosis de la vacuna de Pfizer i BioNTech en centres de majors i de diversitat funcional, així com entre personal sanitari de primera línia. La xifra representa el 35% del total de les dosis rebudes fins al moment per part del Ministeri de Sanitat: 61.205.

Aquest cap de setmana la vacunació continua tant a les residències de majors com als 24 departaments de salut valencians. En total, són 200 centres de salut i en tota la xarxa hospitalària. En paral·lel també s’inocularà la vacuna a personal sanitari, tant en atenció primària com en hospitalària, un procés que va començar aquest divendres.

Fins ara, la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus ha arribat a 300 centres de majors, d’un total dels 450 que hi ha repartits per tot el territori. Dels geriàtrics que encara estan pendents de rebre els vials anti-Covid, 90 tenen brots actius, un factor que obliga a retardar el procés. Es calcula que dilluns s’haurà vacunat tot el personal resident i sociosanitari de les residències lliures de coronavirus.

377.000 dosis fins al mes de març

La Comunitat Valenciana té previst rebre 377.000 dosis fins al mes març. És a dir que seran 185.000 les persones vacunades, ja que són necessàries dues dosis per a aconseguir la immunització plena.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest divendres en el programa A la Ventura que la setmana que ve estaran esgotades totes les vacunes que ha rebut la Comunitat Valenciana, amb totes les residències vacunades entre dilluns i dimarts. Així mateix, el cap del Consell ha explicat que segons les estimacions de la Conselleria de Sanitat, 200.000 persones estaran vacunades a finals del primer trimestre de 2021.

La vacuna de Moderna arriba la pròxima setmana

La pròxima setmana arribaran al nostre territori les primeres dosis de la vacuna de Moderna, l’altre laboratori farmacèutic que ha aconseguit l’autorització de l’Agència Europea del Medicament. Entre gener i febrer, es rebran 48.800 dosis, per a vacunar a 24.400 persones. Aquesta vacuna, a diferència de la de Pfizer, es manté a -20 °C, cada vial conté deu dosis i la segona injecció es posa 28 dies després de la primera. Mentre que la vacuna de Pfizer, es conserva a -20 °C i manté la seua efectivitat cinc dies entre 2 °C i 8 °C, es presenta en vials de cinc dosis i la segona, s’administra 21 dies després de la primera.

També et pot interessar

stats