La Conselleria de Sanitat detecta un nou brot familiar a Fortaleny amb tres casos positius

Una setmana sense registrar defuncions vinculades a la malaltia.

Imatges de Fortaleny aquesta vesprada
Imatges de Fortaleny aquesta vesprada / À Punt NTC.

La Conselleria de Sanitat ha identificat un nou brot de contagis de coronavirus a Fortaleny (Ribera Baixa) i 37 nous contagis en la última jornada. Per tant, a la Comunitat Valenciana hi ha 293 casos actius a hores d’ara, molts d’ells concentrats en els deu brots actius.

En el cas del de Fortaleny, es tracta d’un brot identificat en l’entorn familiar, que afecta tres persones, i que se suma als de Castelló, Borriana, Rafelbunyol, Llíria, Foios, València –amb dos brots–, Cullera i Santa Pola. Llevat del de Fortaleny, la Generalitat no ha aportat nous casos als focus identificats dies enrere. Cal recordar que un dels brots, el de Burjassot, ja s'ha donat per tancat.

L'alcaldessa de Fortaleny, Juani Clos, en declaracions a À Punt NTC, ha explicat que els afectats pel brot són els membres d'una família que se n'ha anat a passar la quarantena a una segona residència fora del poble. Aquest nou brot és el tercer que s'ha notificat aquesta setmana després que ahir Salut Pública haja comunicat dos nous brots, a Santa Pola (Baix Vinalopó) i a Borriana (Plana Baixa), amb 4 casos en cadascun dels dos brots, també familiars.

La Comunitat Valenciana té 10 brots actius en aquest moment, a Foios (Horta), dos a València, Cullera, Castelló, Rafelbunyol, Llíria, Santa Pola, Borriana i el que s’ha comunicat aquest dimarts a Fortaleny. L’altre brot confirmat, a Burjassot, s’ha donat per controlat. El total de les persones afectades en tots els brots és de 74.

Quant als nous casos, per províncies, la majoria es concentren a València (29), seguit per Castelló (4) i Alacant (3).

D’altra banda, la Comunitat Valenciana ha viscut una nova jornada sense víctimes mortals, de manera que ja és una setmana sense defuncions vinculades a la Covid-19. En total, 1.476 persones han mort des que es va iniciar la pandèmia.

Als hospitals valencians hi ha 64 pacients amb coronavirus ingressats: 15 a Castelló, 19 a Alacant i 30 a València, per províncies. D’altra banda, a les unitats de cures intensives queden 5 pacients (2 a Alacant i 3 València).

També et pot interessar