La Conselleria d'Igualtat planteja una desescalada amb visita als centres d'infància i diversitat funcional

En la fase 1 s'obririen les residències de menors i en la fase 2 les de diversitat funcional i salut mental.

Mónica Oltra visita el centre San Rafael d'Alacant  per a persones amb diversitat funcional
Mónica Oltra visita el centre San Rafael d'Alacant per a persones amb diversitat funcional / À Punt NTC

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha plantejat un pla de desescalada que recupera les visites de familiars als centres residencials d'infància i diversitat funcional, adaptat a les directrius establides per les autoritats sanitàries.

Les visites als centres d'infància i adolescència es reprendrien en la fase 1, mentre que els de diversitat funcional i salut mental en la fase 2 de la desescalada.

El pla incorpora totes les directrius establides per les autoritats sanitàries per a preservar la salut i el benestar de les persones usuàries així com la dels treballadors i treballadores dels centres.

Visites amb cita prèvia i a l'aire lliure

Les visites als centres residencials d'infància seran amb cita prèvia, les programaran els equips directius i atendran un màxim diari del 20% de les persones residents, preferentment en espais a l'aire lliure.

El nombre de visitants no podrà ser superior a les 3 persones, que accediran al centre d'una en una, si no és que convisquen en la mateixa casa. Es guardarà la distància de seguretat de dos metres, serà obligatòria la mascareta i abans d'entrar, caldrà desinfectar-se mans i calcer i prendre's la temperatura. Entre visita i visita es deixaran 15 minuts per a desinfectar i ventilar els espais.

En el cas dels centres residencials per a persones amb diversitat funcional o problemes de salut, caldrà esperar a entrar en la fase 2. La direcció d'aquests centres establirà un protocol de visites, amb horaris, espais i durada, amb els mateixos criteris que s'aplicaran als centres d'infància.

També et pot interessar