El Consell tramita 3.500 denúncies en un mes per incomplir les mesures per a contindre els contagis

El 96% de les sancions són infraccions lleus per no dur la mascareta posada o dur-la de manera incorrecta.

Operatiu de la Policia Local d'Alacant per a controlar l'ús obligatori de mascaretes
Operatiu de la Policia Local d'Alacant per a controlar l'ús obligatori de mascaretes / Ajuntament d'Alacant

La Generalitat ha tramitat un total de 3.506 denúncies per incomplir les mesures contra la propagació del coronavirus durant el primer mes de vigència del règim sancionador, que han afectat 3.257 persones físiques i 249 negocis o establiments.

Així ho ha indicat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, que ha explicat que el Consell rep al dia unes 150 propostes de sanció imposades per les policies locals, el 96% de les quals es refereix a infraccions lleus per no portar la mascareta posada o dur-la de manera incorrecta.

Per províncies, València concentra el 47% de les sancions, amb 1.600 actes alçades, seguida d'Alacant, amb el 32% (1.113 actes), i de Castelló, amb el 21% i 692 denúncies.

Bravo ha manifestat que la norma s'ha revelat "com un instrument efectiu" per a garantir el compliment de les normes fixades per les autoritats sanitàries, i ha precisat que, de les 3.257 persones sancionades, 474 han reconegut la infracció i tindran una rebaixa del 40% en l'import de la sanció.

Bravo ha insistit que la Generalitat fa “tots els esforços per a evitar els nous contagis amb dispositius de seguretat", però és necessària "la complicitat de tota la ciutadania" per a evitar una transmissió comunitària i frenar els focus actius registrats a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats