El Consell tancarà els municipis amb més incidència i aplicarà noves restriccions en l’àmbit social

El president de la Generalitat Ximo Puig avança que la decisió es prendrà aquest divendres.

FOTO PORTADA: El cap del Consell Ximo Puig i la consellera de Sanitat Ana Barceló en una imatge d'arxiu en roda de premsa

La Generalitat decidirà aquest divendres el tancament perimetral d’alguns municipis amb més incidència del coronavirus i aplicarà noves restriccions en l’àmbit social. Així ho ha avançat aquest dimecres el cap del Consell, Ximo Puig, a preguntes dels mitjans en la roda de premsa de presentació dels pressupostos en matèria de Transports, al costa del ministre José Luis Ábalos.

Preguntat sobre si el Consell es planteja prendre algun tipus de mesura, a banda de la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana anunciada dimarts, el Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi) es reunirà divendres amb aquestes dues decisions damunt de la taula.

Ximo Puig ha incidit que el problema es troba en l’àmbit social i ha recordat que ja s’han pres mesures relacionades amb les reunions, on s’ha fixat el màxim en 6 persones.

A la pregunta sobre el tancament de bars i restaurants, el president de la Generalitat ha assegurat que no es prendran mesures “compulsives” ni “improvisades” i que cal actuar amb “serenitat”.

Puig ha recordat que ja s’ha decidit prolongar una setmana més el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana i que, tot i que els ingressos hospitalaris i les UCI estan creixent molt, no estan encara en xifres de la primavera.

També et pot interessar

stats