El Consell reclama respecte al confinament perimetral i reduir la mobilitat entre les autonomies

Ximo Puig asseyala que no prendrà noves mesures si no es detecta un canvi clar en la tendència de la pandèmia.

Puig i Barceló, durant la visita a la futura ampliació de l'hospital Clínic de València.
Puig i Barceló, durant la visita a la futura ampliació de l'hospital Clínic de València.

El president del Consell, Ximo Puig, ha evitat parlar de noves mesures per a la pandèmia durant la visita a les obres d’ampliació de l’Hospital Clínic de València. Puig ha deixat clar novament que si fera falta “alguna implementació més es faria” però també ha remarcat que cal esperar l’evolució de la situació. I encara que ha admés que durant l’últim cap de setmana la pressió hospitalària ha crescut, ha valorat que una mirada a les últimes setmanes apunta cap a una “clara estabilització”.

Sobre la reunió del Consell Interterritorial de demà “més enllà de noves restriccions”, Ximo Puig ha reclamat respecte la mesura perimetral, i reduir la mobilitat entre les regions.

El president ha evitat parlar d’un enduriment de les restriccions i ha defensat que ara és més necessari que mai la “corresponsabilitat i ha demanat esperar als pròxims dies per a vore l’evolució. Puig ha remarcat que analitzaran els diferents indicadors abans de prendre noves mesures. Demà dimecres està previst el Consell Interterritorial de Salut, en el qual participen les comunitats autònomes i el govern espanyol, i dijous es reunirà el Consell. El responsable política del Consell ha remarcat que més que un indicador concret, cal tindre una visió global i veure l’evolució sobre tot de l’estrés sanitari. “És cert que en l’últim cap de setmana hi ha hagut un cert repunt de les hospitalitzacions, però en el conjunt de les últimes setmanes hi ha hagut una clara estabilització”, ha reiterat.

Una reforma de 110 milions d’euros

Durant la visita a les obres del Clínic, acompanyat per la consellera de Sanitat, Ana Barceló, el president ha destacat que la Generalitat està fent un esforç per reforçar les infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana. Puig també ha tornat a agrair a tots els professionals sanitaris valencians l’esforç fet enguany per fer front a la pandèmia.

Les dos primeres fases de l’ampliació del Clínic està prevista per a dos anys i suposarà una inversió total de 110 milions d’euros en tres fases. Entre les grans xifres, l’Hospital Clínic passarà de tindre 67.000 m2 a 108.000 m2, els llits de 495 a 966, de 19 a 25 quiròfans, es triplicarà l’espai per a tècniques i els llits per a crítics passaran de 33 a 66.

També et pot interessar

stats