El Consell reclama conéixer amb criteris objectius per què no tot el territori canviarà de fase

El president de la Generalitat Ximo Puig ha demanat que es torne a estudiar el pla elaborat per la Generalitat.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló

“No compartim en absolut la decisió adoptada pel Ministeri de Sanitat, que no obeeix a criteris objectius i mesurables, que era, com ens van transmetre que ens anaven a avaluar”. Així de contundent s’ha mostrat la consellera de Sanitat, Ana Barceló en els micròfons d'À Punt, després de saber que la Comunitat Valenciana no passarà íntegrament a la fase 1 de la desescalada.

Fent gala d’un evident malestar, la consellera deSanitat assegura que ha exigit els responsables del ministeri els criterisobjectius que han emprat i que encara “no ha rebut cap resposta ni raó, objectivani tècnica”.

Així, ha explicat que la proposta que van traslladar aquest dimecres al Ministeri va rebre una nota de “matrícula d’honor” perquè la Comunitat Valenciana complia tots els criteris i exigències que s’havien demanat.

La consellera de Sanitat ha lamentat la decisió del govern espanyol després d’aquesta primera valoració del Ministeri i quan, segons Barceló, alguns indicadors de la Comunitat Valenciana estan molt millor que en altres autonomies que sí que canviaran de fase. Per exemple, ha recordat que el coronavirus té una incidència de 13,59 casos per cada 100.000 habitants a les comarques valencianes, mentre que altres comunitats autònomes que sí que estaran dilluns en la fase 1 presenten una incidència d'entre 46 i 63 casos per cada 100.000 habitants.

“Seguirem lluitant i anem a batallar perquè la Comunitat Valenciana entre el més pròxim possible en la fase 1”, ha promés Barceló al remat de la seua intervenció.

Puig exigeix que es revise la decisió

El president de la Generalitat ha demanat que es torne a estudiar el pla elaborat per la Generalitat “per a revisar al més prompte possible la nostra decisió”, ha expressat en Twitter.

En la mateixa línia que la responsable de Sanitat, el cap del Consell ha afirmat no compartir la decisió del Ministeri. “Hem justificat amb criteris tècnics les condicions per tal que tota la Comunitat Valenciana passara a la fase 1 per a protegir la societat valenciana”.

També et pot interessar

stats