El Consell reclama claredat per a presentar una nova proposta de canvi de fase

La Generalitat trasllada el seu malestar al Ministeri de Sanitat en la reunió interterritorial.

El cap del Consell, Ximo Puig, en una imtge d'arxiu durant una conferència de presidents autonòmics celebrada de manera telemàtica
El cap del Consell, Ximo Puig, en una imtge d'arxiu durant una conferència de presidents autonòmics celebrada de manera telemàtica / À Punt NTC.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit aquest dilluns que el Consell no està disposat a "presentar de manera accelerada cap proposta" sense saber clarament què exigeix el govern espanyol.

Puig, ha assegurat que la Comunitat Valenciana es coordinarà amb el Ministeri de Sanitat i acatarà els paràmetres de la "nova dinàmica" que falten per complir per a passar de la fase 0 a la 1 de desescalada. "No volem confrontació, sinó claredat, màxima transparència i objectivitat", ha recalcat.

El cap del Consell ha promés que la Generalitat atendrà el que plantejament "sempre que siga raonable" com ha fet "des del minut zero". Davant el canvi de criteri amb les PCR, ha assenyalat que no es van fer més proves d'aquest tipus perquè així es va decretar, mentre aquest dilluns es realitzen "milers" en la sanitat valenciana.

Un 70% de la població valenciana continua en la fase 0. La Generalitat defén que tota la Comunitat Valenciana estava en condicions de passar a la fase 1 i que compleix els requisits marcats pel Ministeri de Sanitat. A més, critica que altres comunitats autònomes amb pitjors estadístiques sí que han aconseguit el vistiplau per a passar de fases. Aquest dilluns ha demanat explicacions en una reunió interterritorial amb el ministre de Sanitat.

En aquesta reunió, la Comunitat Valenciana no ha especificat si demanarà aquesta setmana o no que les àrees de salut en fase 0 avancen a la fase 1. Sí que ho han confirmat Madrid, Andalusia (per als territoris de Màlaga i Granada), Castella i Lleó i Castella –la Manxa (per a Albacete, Toledo i Ciudad Real).

També et pot interessar

stats