El Consell prohibeix les reunions de persones no convivents i confina els grans municipis durant els caps de setmana

Les noves restriccions entren en vigor aquest dilluns i s’allargaran fins al 15 de febrer.

VÍDEO | El Consell prohibeix les reunions de persones no convivents i confina els grans municipis durant els caps de setmana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat noves mesures que entraran en vigor aquest dilluns, després que siguen publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Les restriccions s’allargaran tres setmanes, fins al 15 de febrer, i quedaran reflectides en un decret presidencial.

A partir del dilluns dia 25 les reunions entre persones no convivents estaran prohibides i es limitaran a dues persones que poden ser de dos nuclis de convivència distints a l’espai públic. Les trobades familiars i socials podran ser de més de dues persones si es tracta d’un mateix nucli de convivència.

Quant a les restriccions a la mobilitat, s’ha prorrogat el confinament perimetral autonòmic 21 dies. Les ciutats de més de 50.000 habitants també es tancaran durant els caps de setmana, des de les 15 hores del divendres a les 6 del dilluns, i els dies festius.

Les 16 localitats afectades per aquesta mesura són: València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevella, Torrent, Oriola, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda, Petrer i Vila-real.

Les excepcions a les noves mesures són les reunions laborals o institucionals, les activitats en l'àmbit educatiu i les cures de persones vulnerables (gent major i menors).

Restriccions "contundents" per a aplanar la corba

El president de la Generalitat ha anunciat aquestes noves mesures després de viure "la pitjor setmana des que va començar la pandèmia". Així, Puig ha expressat que la reacció del Consell "ha de ser contundent".

L'augment de les restriccions té com a objectiu "reduir al màxim el contacte social tant l'espai públic com privat". En aquesta línia, el cap del Consell ha remarcat que "a l'espai de confiança es troba el gran focus d'origen dels contagis". De fet, el 69% dels brots detectats entre el 13 i el 20 de gener han tingut un origen social; d'ells, un 98,7% provenen de reunions els familiars i amics.

El president ha fet una crida perquè es complisquen aquestes mesures i ha afirmat que "d'aquesta pandèmia només eixirem amb la coresponsabilitat".

Així mateix Puig veu en el procés de vacunació "el gran actiu per a superar la pandèmia" i ha anunciat que aquest dilluns es rebran un milió de xeringues per a continuar inoculant les dosis. A la Comunitat Valenciana ja s'han administrat 105.000 dosis.

També et pot interessar