El Consell prepara la nova pròrroga del tancament perimetral i avalua les mesures presses

El president Ximo Puig i la consellera Ana Barceló s'han reunit aquest dijous.

Controls en els accessos a la Comunitat Valenciana per l'A-3
Controls en els accessos a la Comunitat Valenciana per l'A-3 / Efe.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, s’han reunit aquest dijous per a avaluar les mesures restrictives per a frenar l'escalada del coronavirus.

Ara fa just una setmana, la Generalitat va acordar limitar al 50% l'aforament als bars, tendes i centres comercials, a un terç els vetlatoris i cerimònies, o confinar perimetralment Elda i Petrer.

La reunió té lloc un dia abans d’una nova pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana. Segons va avançar el cap del Consell el tancament perimetral es prorrogarà fins al 20 de novembre.

L'actualització diària de les dades de coronavirus al territori valencià deixa aquest dijous 2.136 nous positius i 19 defuncions. Hui també s’ha superat la barrera psicològica de 2.000 morts des de l'inici de la pandèmia.

Noves mesures

El decret de pròrroga del confinament podria vindre acompanyat aquest divendres de noves mesures, també via decret. El Consell preveu recuperar l’orde que va publicar al març per a posar la sanitat privada a disposició de l’administració i també que el personal sanitari de la conselleria puga ser requerit per a fer funcions directes o indirectes davant de contingències provocades per la Covid-19.

Així, per exemple, els metges podrien canviar d'especialitat, si és necessari, cap a equips Covid. També es podrien traslladar de departament sanitari si la pandèmia ho requereix.

A excepció del que es va aprovar al març, en aquest nou decret els metges jubilats i els estudiants de medicina no seran requerits.

S’avançarà el toc de queda?

L’avançament del toc de queda a les 23:00 hores també és una de les possibilitats que plana. La vicepresidenta del Consell i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, es va mostrar partidària d’un avançament en una entrevista en A la Ventura divendres passat. Fonts consultades per À Punt Notícies indiquen que aquesta possibilitat no s’ha tractat en la reunió.

També et pot interessar

stats