El Consell posa en marxa un pla amb cinc milions d'euros per a assegurar l'habitatge a col·lectius vulnerables

Un decret regularà les ajudes, destinades especialment als grups que més han patit les conseqüències de la pandèmia de Covid-19.

El Consell posa en marxa un pla amb cinc milions d'euros per a assegurar l'habitatge a col·lectius vulnerables
El Consell posa en marxa un pla amb cinc milions d'euros per a assegurar l'habitatge a col·lectius vulnerables

El Consell posarà en marxa un pla de recuperació social que dedicarà especial atenció als col·lectius vulnerables afectats per les conseqüències de la pandèmia de Covid-19 i estarà dotat amb cinc milions d'euros. La vicepresidenta primera i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s'han reunit aquest dimarts per a concretar els aspectes del decret que regularà aquestes ajudes, dirigides als col·lectius amb més vulnerabilitat, com ara persones sense llar, dones víctimes de violència de gènere, persones majors o amb diversitat funcional.

El decret en què treballen les dues conselleries té en compte criteris de vulnerabilitat social a l'hora de crear les ajudes, que poden arribar fins als 600 euros, i que estan destinades fonamentalment als grups que més estan patint la pandèmia perquè partien d'una situació de vulnerabilitat prèvia.

Ajudes gestionades per les entitats locals

Les ajudes seran de concessió directa, de caràcter excepcional i singularitzat. S'articularan amb l'objectiu de facilitar una solució habitacional immediata a les persones víctimes de violència de gènere, persones que hagen patit desnonament de l'habitatge habitual, a les persones sense llar i a unes altres especialment vulnerables afectades directament o indirectament per la Covid-19. Seran les entitats locals les que gestionen aquestes ajudes.

Les ajudes per a lloguer podran arribar el 100% de la renda establida amb un límit de 600 euros al mes, que podrà ampliar-se fins als 900 euros en supòsits degudament justificats. A més, es concediran ajudes per a costos de manteniment, comunitat i subministraments bàsics fins a 200 euros mensuals.

Aquestes subvencions es concediran en un primer moment per un termini d'un any, prorrogable anualment, fins a arribar al límit de cinc anys.

També et pot interessar

stats