El Consell planteja una desescalada amb terrasses obertes i activitats esportives a l'aire lliure

Els gimnasos hauran d'esperar almenys 15 dies més i s'aposta per restringir l'interior de bars, restaurants i locals d'oci.

Un grup de dones en una terrassa de Castelló
Un grup de dones en una terrassa de Castelló / À Punt NTC

El Consell avança en la definició de la desescalada a partir del 2 de març, moment en el qual finalitzen les actuals mesures contra la pandèmia. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha mantingut aquest dimarts reunions amb els sectors de l'oci, la restauració i l'esport a partir de les quals s'han anat coneixent algunes de les propostes, que hauran de ser definides en la comissió interdepartamental que es reunirà aquest dijous.

Pel que respecta a bars, restaurants i locals d'oci la proposta és que siga només a l'aire lliure i es treballa per a definir els horaris i l'aforament de les taules. Així ho han traslladat els representants del sector després de la reunió entre la conselleria i representants de restaurants, bars i oci. Sobre la taula, un possible tancament a les 17:00 o 18:00 hores, en la línia del comerç, horari que encara està per definir.

A l'eixida d'aquesta reunió, el sector de la restauració ha qualificat la trobada d'agredolça. També han expressat les seues peticions i propostes, obrir fins al toc de queda (actualment, a les 22 h) i que aquesta obertura siga "potestativa".

La petició d'obrir en l'interior al 30% és, de moment, una demanda que encara no es contempla per al 2 de març, però sí, potser, per al dia 15. "D'ací a deu dies ens reunirem per a saber si és possible, les dades ens ho diran", ha explicat Víctor Pérez, president de Fotur (Federació d'Oci, Turisme i Joc). Per la seua part, a més, han proposat que els pubs, els teatres o inclús els salons de boda puguen obrir si tenen espais oberts i a l'aire lliure a partir del pròxim dimarts.

Els gimnasos hauran d'esperar almenys 15 dies més

Els gimnasos continuaran amb la persiana baixada a partir de l'1 de març, segons han manifestat els representants del sector a À Punt NTC a l'eixida de la reunió amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. La millora de la situació epidemiològica porta la Generalitat a obrir la mà i començar a flexibilitzar les restriccions sanitàries, però l'activitat esportiva en interiors seguirà estant restringida, almenys durant els quinze dies vinents contant des de dimarts que ve.

Així ho ha comunicat la Conselleria de Sanitat Universal als representants de l'àmbit esportiu en una reunió celebrada aquest dimarts que s'ha allargat més de dues hores i de la qual el sector ha dit haver eixit "molt decebut".

El govern valencià sí que permetrà, en canvi, que els clubs que realitzen activitat a l'aire lliure puguen reprendre-la. En cas que siga aprovat finalment en la interdepartamental d'aquest dijous a efectes pràctics significaria que per exemple podrien obrir pistes de tenis o piscines a l'aire lliure però no les cobertes. Pel que fa als gimnasos, no es planteja la reobertura fins a almenys 15 dies més.

L'alleujament de les mesures es queda curt per al sector de l'esport, que demanava poder retornar a l'activitat tant en exteriors com en interiors, amb aforaments limitats en aquest cas i respectant totes les mesures de seguretat necessàries contra la Covid-19. Una petició a què el Consell, de moment, s'ha negat.

També et pot interessar

stats