El Consell permetrà la mobilitat interprovincial només prendre el control en la desescalada

Puig demana al govern espanyol que es puga viatjar a les autonomies veïnes sempre que es troben en la mateixa fase.

Puig visita el magatzem logístic a Fira València
Puig visita el magatzem logístic a Fira València / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dimecres que es permeten les visites a comunitats veïnes com ara Múrcia, Castella-la Manxa o Catalunya sempre que estiguen en la mateixa etapa de desescalada. Ha plantejat que si s’adopten “totes les prevencions” aquests desplaçaments es podrien fer fins i tot en fase 2. De fet, demana també que s’alleugerisquen algunes de les restriccions que comporta aquesta fase, en la qual continua la Comunitat Valenciana. També ha traslladat l’opinió a l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, per la proximitat de la comarca del Baix Segura a Múrcia. I ha recordat que aquesta situació afecta, igualment, les comarques que estan a l’oest i al nord del territori i ha afirmat que, de moment, la Generalitat no ha rebut “cap tipus de resposta” per part del govern espanyol.

El president espera que l'executiu estatal autoritze la mobilitat entre províncies valencianes abans que finalitze la fase 2, però avança que, en tot cas, el Consell donarà llum verda a aquesta mesura quan assumisca el control de la gestió de la pandèmia en la fase 3. “Quan tinguem capacitat de decisió, en teoria a partir de la fase 3, decidirem que la Comunitat Valenciana siga un tot i no estiga provincializada”, ha garantit als periodistes després de visitar el magatzem de material sanitari a Fira València. Aquesta decisió permetria les visites a familiars en altres províncies i els desplaçaments a segones residències.

El president de la Generalitat també ha posat sobre la taula la possibilitat que els certàmens que se celebren en recintes com ara Fira València puguen reprendre’s a partir de la fase 3, amb totes les precaucions igualment. I ha anunciat que la setmana que ve es reunirà la Conselleria de Sanitat Universal amb la resta de departaments per a començar a preparar la presa de decisions després de l’estat d’alarma.

També et pot interessar

stats