El Consell pagarà al juny 69.000 factures gràcies a l’avançament del FLA

La majoria corresponen a despeses sanitàries i sumen prop de 1.000 milions d’euros.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler / @GVAHisenda

El Consell té previst abonar al llarg del mes de juny 69.268 factures per un import de 960,37 milions d’euros, gràcies a l’arribada, abans del previst, del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) extraordinari, integrat en el fons de finançament de les comunitats autònomes.

“La crisi sanitària provocada pel coronavirus ha fet que el govern espanyol haja transferit aquests fons al juny, quan habitualment ho fa al juliol, agost o setembre, amb l’objectiu de proporcionar un baló d’oxigen a les comunitats autònomes, que aquestes setmanes han de fer front a una despesa sanitària addicional”, ha indicat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

Un 52% de l’import del FLA que rebrà la Comunitat Valenciana, és a dir, 500,7 milions d’un total de 960,37, es destinarà a factures sanitàries, corresponents a despeses de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, el Consorci Hospital General Universitari de València i el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló.

En total, amb el FLA es pagaran 57.586 factures sanitàries, el que representa el 83% del total de factures que es pagaran amb aquest fons. La resta de factures corresponen a despeses de l’àmbit educatiu, igualtat i polítiques inclusives, agricultura, medi ambient, vivenda i justícia.

També et pot interessar

stats