El Consell de Ministres concreta com seran les eixides dels xiquets i xiquetes dels domicilis

L'executiu espanyol aprova la tercera pròrroga de l'estat d'alarma i també té previst donar llum verda a una nova bateria de mesures econòmiques.

Imatge d'arxiu d'un consell de ministres recent
Imatge d'arxiu d'un consell de ministres recent / Efe

El Consell de Ministres concreta aquest dimarts com hauran de fer-se les eixides dels xiquets i xiquetes dels domicilis, a quines edats, i si es permetran en determinades franges horàries. Aquesta és una de les condicions que comportarà l'estat d'alarma a partir del 27 d'abril, la pròrroga del qual fins al 9 de maig també s'aprova aquest dimarts.

En principi, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va avançar dissabte que aquesta mesura podria beneficiar els menors de fins a 12 anys, però es recomana que s'amplie als 14 i, fins i tot a més anys, segons els experts.

Així, l'executiu ha de detallar com es permetrà l'eixida dels menors dels domicilis a partir de dilluns que ve, la gran novetat de l'estat d'alarma i que es considera com una de les primeres decisions rellevants en la desescalada després de més de cinc setmanes de confinament total per la pandèmia del coronavirus.

Els xiquets i les xiquetes només han pogut eixir de casa en situacions excepcionals, però la gran majoria han hagut de quedar-s'hi i ara toca saber com s'ha de fer. No obstant això, les autoritats sanitàries tenen clar que els moviments han de controlar-se al màxim, com advertia Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes Sanitàries.

D'altra banda, el govern té previst donar llum verda a una nova bateria de mesures econòmiques. Així, estudia altres propostes, com ampliar dos mesos més el teletreball que s'ha potenciat des de l'inici de l'estat d'alarma, i ampliar el dret d'adaptació de l'horari i a la reducció de la jornada a aquelles persones que tenen dependents a càrrec seu.

També estudiarà que els treballadors que no havien pogut acollir-se a un expedient temporal d'ocupació perquè encara no s'havien incorporat a la faena, com és el cas del sector del turisme, ho puguen fer i accedir a les prestacions.

Per últim, l'executiu es planteja avals de fins al 100 per cent per a les famílies que no poden pagar el lloguer, amb un màxim de 1.200 milions d'euros.

També et pot interessar

stats