El Consell de Ministres aborda el text que remetrà al Congrés per a allargar l’estat d’alarma

Quan els grups parlamentaris en coneguen el contingut, podran fer suggeriments, que es debatran en la sessió de demà.

El Congrés debatrà demà la prórroga de l'estat d'alarma
El Congrés debatrà demà la prórroga de l'estat d'alarma / Efe

El Consell de Ministres acordarà aquest dimarts el text amb el qual sol·licitarà demà al Congrés la pròrroga de l’estat d’alarma durant 15 dies més, fins a l’11 d’abril. El govern espanyol segueix així el procediment que estableix la Constitució per a fer ús d’un procediment que només es va dur a terme al desembre de 2010, quan el govern va demanar allargar el període excepcional activat per la vaga de controladors aeris.

Els grups parlamentaris, una vegada coneguen el text, podran presentar propostes per a modificar-lo fins a dues hores abans del començament de la sessió de dimecres. Aquestes propostes es votaran al final de l'orde del dia, abans de l'autorització de la pròrroga.

Tot el procediment per a allargar l’estat d’alarma es farà d’acord amb la Llei 4/1981 i l’article 116 de la Constitució espanyola, de manera que els drets i llibertats de la ciutadania, fins i tot en aquestes circumstàncies excepcionals, quedaran garantits.

L’oposició dona suport a la pròrroga

Tant el Partit Popular com Ciutadans i el PNB ja han anunciat el sí a la prolongació de l’estat d’alarma, però exigeixen al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que l'arribada del material sanitari siga immediata i que no desatenga les mesures econòmiques.

No serà així, en canvi, en el cas d’ERC. Com ha anunciat la seua secretària general, Marta Vilalta, els 13 diputats de l'organització independentista, segurament, s’abstindran.

També et pot interessar

stats