El Consell de Ministres aborda mesures extraordinàries pel coronavirus

L’acte té com a objectiu posar en comú idees sobre noves tecnologies, normativa i fiscalitat.

El Consell de Ministres aborda mesures extraordinàries pel coronavirus
El Consell de Ministres aborda mesures extraordinàries pel coronavirus
12 de març 2020 - 06:30

El govern espanyol aprova aquest dijous en el Consell de Ministres extraordinari un paquet de mesures laborals i econòmiques per a pal·liar els efectes que el pla de contenció del coronavirus està generant en famílies i empreses.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que té previst aprovar demà mesures “contundents i meditades” per a garantir el benestar de les famílies, amb ajudes per a l’atenció dels menors i per a les empreses, amb línies de crèdit per a afavorir la seua liquiditat.

En aquells sectors que patisquen caigudes temporals de demanda, l’executiu preveu procediments de flexibilitat laboral perquè les empreses puguen recórrer a reduccions de jornada o ajustos temporals, evitant així els acomiadaments, si bé vigilarà un possible ús inadequat.

A més, s'ha compromés a donar suport a la liquiditat de les xicotetes i mitjanes empreses. S’adoptaran línies de crèdit i mesures per a afavorir el compliment de les obligacions tributàries mitjançant ajornaments i moratòries.

Mesures especifiques per al turisme i el transport

El cap de l'executiu ha afegit que hi haurà mesures específiques en l'àmbit del turisme i el transport, que són sectors "referents" en l'ocupació.

Entre les mesures per a les empreses, està previst que el Consell de demà aprove una moratòria de les cotitzacions a la Seguretat Social d'empreses i autònoms de determinades zones i sectors durant tres mesos, de manera que podran ser abonades en el termini d'un any comptador des de la meritació, sense recàrrecs ni interessos de cap mena.

Compensacions per a pares i mares

Així mateix, tal com ha anunciat el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, el govern espanyol està enllestint una prestació extraordinària de la Seguretat Social per a compensar els pares que hagen de perdre hores de faena per a cuidar els fills mentre dure el tancament dels centres educatius.

Els pares que hagen de cuidar dels seus fills i que des de la seua empresa no els puguen oferir altres solucions, com el teletreball, ha explicat Escrivá, podran sol·licitar una reducció de jornada i la Seguretat Social, via l’ajuda extraordinària, abonarà aquesta part del salari.

També et pot interessar

stats