El Consell importa 77 milions de productes sanitaris

Es tracta de guants, ulleres, mascaretes, bates, granotes i gorres que deixen cobertes les necessitats dels pròxims sis mesos.

Maria José Mira supervisa l'arribada de contenidors amb material sanitari
Maria José Mira supervisa l'arribada de contenidors amb material sanitari / Generalitat Valenciana

La Generalitat ha comprat per via marítima 77 milions de productes sanitaris que no es fabriquen a la nostra comunitat, que sumats als 47 milions adquirits al “clúster sanitari valencià”, garanteixen les necessitats de pròxim mig any, segons ha declarat la comissionada de Presidència de la Generalitat per als subministraments contra la Covid-19, Maria José Mira.

El material, bàsicament guants (55 milions), mascaretes (14,7 milions, 2 milions d’elles infantils), ulleres (340.000), bates (550.000), granotes (63.000), gorres de protecció (1,2 milions) i mitges (5,1 milions) es va encarregar durant els mesos de juny i juliol, i “forma part del treball de planificació que du a terme el Consell per a estar preparats per a qualsevol eventualitat relacionada amb l’evolució de la pandèmia”, en paraules de Mira.

Aquesta setmana han arribat un vol i un buc carregats amb material sanitari. Dels seixanta contenidors contractats, en falten quatre, que està previst que arriben al port de València el 19 d’agost. Tots els productes són emmagatzemats a Fira València, que funciona com un centre logístic des d’on s’atenen les comandes dels hospitals i els centres sanitaris.

“Els valencians i valencianes poden estar tranquils perquè hem obert una via fluida d’entrada de material tant en l’exterior com amb la indústria local”, ha afirmat la comissionada de Presidència per als Subministraments contra la Covid-19, que ha destacat que la Generalitat ha limitat les seues compres a l’exterior al material que no es fabrica ací.

Fins ara, el Consell ha comprat més de 200 milions d’unitats de material sanitari, una part important a les empreses valencianes que han reconvertit la seua producció i s’han integrat en l’anomenat clúster sanitari valencià, a les quals s’han fet encàrrecs per valor de 46,2 milions d’euros. A més, si es té en compte només el material fungible fabricat a casa nostra, les compres al mercat valencià representen ja el 39% del total. Un exemple d’aquesta política és la recent adquisició de 100 respiradors fabricats a Llíria, ampliable a 500 equips.

També et pot interessar