El Consell frena la nova normalitat en les residències i endureix les restriccions

Oltra anticipa que espera aprovar el document la setmana que ve i recorda que la situació canvia cada dia.

El Consell frena la nova normalitat en les residències i endureix les restriccions
El Consell frena la nova normalitat en les residències i endureix les restriccions

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat durant la roda de premsa posterior al ple del Consell canvis “més restrictius” davant d'una situació de la pandèmia que canvia cada dia. Oltra ha concretat que ja s'ha reunit amb el sector per a endurir la fase 3 a les residències. L'acord està ara en la Conselleria de Sanitat i la vicepresidenta espera que la setmana que ve es puga aprovar. “I no hi haurà nova normalitat”, ha remarcat. El Consell treballava en l'entrada en la nova normalitat de les residències, però ha decidit deixar el sector en la fase 3 i endurir les mesures.

A la Comunitat Valenciana hi ha 328 residències i en 8 d'aquestes hi ha encara casos de coronavirus actius. Són contagis aïllats i que deriven, en la majoria dels casos, de la primera onada de la pandèmia. El sector està preocupat i tem que els rebrots que estan escampant-se per tot el territori puguen afectar-los, per això diuen que és fonamental extremar les mesures de seguretat en les eixides de les persones residents i en les visites al centre per a evitar contagis.

A principis de juliol, Oltra es va reunir amb les empreses que gestionen les residències de majors per a parlar de la nova normalitat i de com encarar una possible segona onada de la pandèmia. En aquesta reunió es va valorar que es podien “flexibilitzar” les mesures sanitàries i de prevenció a les residències de majors. El sector, entre altres reivindicacions, va sol·licitar la possibilitat que els ancians puguen fer eixides vacacionals amb els familiars “amb totes les mesures de seguretat”. Ara, el Consell, davant l'evolució de la situació, ha frenat aquesta primera intenció i endurirà les restriccions.

També et pot interessar

stats