El Consell flexibilitzarà les condicions per a la compra de material sanitari perquè el clúster valencià puga optar-hi

La Generalitat valorarà la proximitat de les empreses, ja que podrien fer una entrega ràpida del material en cas d’urgència.

Caixes de material sanitari que ha adquirit la Generalitat i està emmagatzemat a Fira València per si hi ha una nova onada de Covid-19
Caixes de material sanitari que ha adquirit la Generalitat i està emmagatzemat a Fira València per si hi ha una nova onada de Covid-19 / Rober Solsona (Europa Press)

El Consell posarà en marxa un acord marc per a la compra de material sanitari que pretén que les pimes valencianes que han reorientat la seua producció durant la pandèmia per a fabricar aquest material de protecció puguen participar en la licitació.

Per a afavorir la participació d’aquestes firmes, la Generalitat flexibilitzarà les condicions sobre solvència en la fabricació i volum de venda d’aquests productes en els últims tres anys. També es flexibilitzaran les condicions de solvència financera i les fiances. Així mateix, el Consell establirà que, a més del criteri del preu, que és el fonamental, quan hi haja una ruptura de l’estoc o la necessitat de subministrament immediat, es tinga en compte la proximitat, donat que les empreses valencianes podrien lliurar ràpidament el material.

La comissionada de la Generalitat per al subministrament de material sanitari davant de la Covid-19, María José Mira, ha subratllat que al centre logístic de Fira València hi ha una reserva estratègica de material sanitari, emmagatzemat per a fer front a les necessitats per als pròxims sis mesos.

Respecte a l'acord marc estatal publicat aquest dimecres, Mira ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat que flexibilitze les condicions perquè les pimes valencianes que s'han adaptat a la pandèmia puguen entrar en la licitació estatal. A més, ha assegurat que la Generalitat s'hauria incorporat a l'acord si no fora “incompatible” amb l'acord valencià.

La responsable de la Generalitat per al subministrament de material sanitari ha defés la importància del clúster sanitari del territori valencià en moments de carestia en els mercats internacionals: “El clúster sanitari valencià que va garantir material en moments difícils, quan l'accés als mercats exteriors era molt complicat, és estratègic”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats