El Consell estudia la reversió de la residència DomusVi d’Alcoi

Un total de 73 persones de les 134 residents del centre van morir de Covid-19 durant l’estat d’alarma.

Residència DomusVi d'Alcoi.
Residència DomusVi d'Alcoi.

La Generalitat prepara la reversió de la primera residència que va privatitzar el PP mentre estava al capdavant del govern valencià. La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives estudia aquest pas després que la residència quedara molt afectada per la Covid-19. La consellera, Mónica Oltra, vol mantindre en breu una reunió amb els actuals directius del centre perquè la gestió torne a ser pública.

Un total de 73 persones de les 134 residents van morir aquests mesos de Covid-19. De fet, la plataforma de familiars prepara accions legals contra la residència. El cap de la unitat d’hospitalització domiciliària de l’Hospital d’Alcoi ho va explicar ahir: “Estaven mesclats amb pacients que no en tenien símptomes”, va comentar.

Les fonts consultades diuen que el Consell del PP, al 2002, va atorgar a DomusVi, la concessió per un termini de 45 anys, de manera que encara li’n quedarien 27.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha assegurat que la reversió no és un procés “fàcil” però sí que està “damunt de la taula”, perquè la vicepresidenta del Consell “comparteix aquesta preocupació”. Francés ha recordat que l’Ajuntament en va sol·licitar a la Conselleria la recuperació després de “la terrible situació viscuda”, i ha reafirmat “amb més força” aquesta petició després que el responsable de la unitat d’hospitalització domiciliària fera públics “els incompliments dels protocols d’actuació” de la residència en els primers moments de la pandèmia.

L’alcalde ha comunicat que estarà present en la reunió amb la direcció de DomusVi, en què es plantejarà la qüestió perquè la residència tinga la gestió que “es mereix”.

També et pot interessar

stats