El Consell estudia si prohibeix o només recomana que s'eviten les reunions de no convivents

L'Advocacia de la Generalitat treballa en la publicació, aquest diumenge, del decret presidencial que regularà la mesura.

Reunió de més d'una unitat de convivents
Reunió de més d'una unitat de convivents

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dissabte que el decret presidencial que previsiblement limitarà les reunions a unitats de convivents podria presentar-se "probablement" aquest diumenge. La decisió del Consell depén de l'informe en què treballa l'Advocacia de la Generalitat, que podria estar finalitzat en les pròximes 24 hores i determinarà si finalment aquestes reunions es prohibeixen o només es recomana evitar-les.

Puig ha emfasitzat que el govern no està a favor d'un "estat policial" i que no instarà la policia a fer cap mena d'actuació al respecte. En aquest sentit, ha recordat que la prioritat ha de ser suspendre les relacions socials que no formen part de la quotidianitat. "El que passa dins de casa és responsabilitat teua, meua, no és de ningú", ha dit el cap del Consell, abans d'intervindre telemàticament, en qualitat de secretari general del PSPV en el Comité Federal del PSOE, que se celebra a Barcelona aquest dissabte.

Pel que fa a la possibilitat d'un confinament domiciliari, el president ha remarcat que actualment la Comunitat Valenciana està en una situació de "semiconfinament real" i que aquestes mesures, previsiblement, seran suficients per a aplanar la corba de contagis de la tercera onada.

Preguntat sobre si la segona dosi de la vacuna està garantida, després dels problemes de subministrament de Pfizer, el cap del Consell ha dit que el Ministeri de Sanitat així li ho ha confirmat. No obstant això, Puig ha dit també que tot i que aquesta situació afectarà el ritme de vacunació a la Comunitat Valenciana, la Generalitat ja s'ha preparat per a aprofitar la sisena dosi de cada vial mitjançant la compra de xeringues específiques.

El president ha tornat a dir que és de l'opinió que les persones que s'han vacunat de forma irregular, no haurien de rebre la segona dosi, ja que a causa de l'escassesa de vacunes, "la prioritat absoluta són les persones més vulnerables". Així, Puig considera que quan s'inocula per segona vegada a una persona que és part del programa de vacunació oficial, s'està privant d'aquesta dosi a una persona que la necessita.

També et pot interessar