El Consell estudia la manera de limitar les reunions a un grup de convivència amb la major seguretat jurídica

Com el toc de queda, la mesura depén d’una modificació de l’estat d’alarma per part del govern central.

Imatge d'una reunió social
El Consell vol limitar les reunions socials i familiars a un grup de convivència / Efe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dijous que s’està estudiant la fórmula per a limitar, amb excepcions, les reunions socials i familiars a un grup de convivència en la Comunitat Valenciana amb “la major seguretat jurídica”.

En roda de premsa, Puig ha explicat que, en realitat, “no hi ha diversitat d’opinions” respecte a aquesta qüestió. “Hi ha una visió clara”, ha afegit, “d’intentar limitar al màxim els contactes socials i familiars”, on es produeixen al voltant del 60% dels contagis.

Cal recordar que les forces de seguretat van advertir aquest dimecres que trobaven inviable limitar les reunions al nucli de convivència perquè, en l’actual estat d’alarma, no es pot intervindre en domicilis privats. Ho van fer després que la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra revelara en un tuit ahir que la mesura de limitar les reunions estava plantejada juntament amb la resta de noves restriccions anunciades el dimarts. No obstant això, no es va comunicar finalment perquè, com la de l’avançament del toc de queda a les 20:00 hores, necessita una modificació del marc jurídic de l’estat d’alarma que, de moment, s’està estudiant per part del govern espanyol.

“No compartim la decisió del govern central i esperem que atenga la nostra petició”

Després que aquest dimecres Salvador Illa, ministre de Sanitat, anunciara aquest dimecres que s’estudiaria la proposta d’avançar el toc de queda, però, de moment, no preveia autoritzar-lo perquè les comunitats ja tenen “prou recursos legals per a aquest moment de la pandèmia”, Ximo Puig ha expressat que no estava d’acord amb el govern espanyol.

“No compartim la decisió del govern central i esperem que atenga la nostra petició els pròxims dies”, ha expressat també aquest dijous Ximo Puig. A més de la Comunitat Valenciana, set comunitats autònomes més van presentar davant el Consell Interterritorial una proposta per a modificar el toc de queda. “La restricció de la mobilitat és molt important en aquest moment clau de la pandèmia”, ha dit Puig, i ha recalcat que “més enllà d’una mesura concreta, el que cal intentar és que l’espai de corresponsabilitat avance cada vegada més”.

També et pot interessar

stats