El Consell estudia si aplica el permís retribuït a funcionaris

La consellera de Justícia i Administració Pública va mantindre dimarts una reunió amb els sindicats.

El Consell estudia si aplica el permís retribuït a funcionaris
El Consell estudia si aplica el permís retribuït a funcionaris

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dimecres que estan oberts a “explorar” la possibilitat d’aplicar als funcionaris el permís retribuït recuperable establit pel govern espanyol tenint en compte la paralització de l’activitat pel coronavirus. Això sí, ha reconegut que el reial decret planteja “dubtes” i no ho deixa “absolutament aclarit”.

Per això, s’ha compromés a estudiar si és legal, i que es faça d’una manera consensuada. De moment, Puig ha destacat que la consellera de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, va mantindre dimarts una primera reunió amb els sindicats per a “fer-ho si és possible de manera acordada” amb el personal de la Generalitat.

El president ha negat discrepàncies en el Consell sobre si els funcionaris hauran de recuperar les hores no treballades i ha destacat el compromís d’aquests durant l’estat d’alarma, especialment dels sanitaris i del personal de la Conselleria d’Economia per l’acumulació d’expedients de regulació temporal de l’ocupació (ERTO). A més, ha defensat que “ningú pot plantejar que els funcionaris estan a casa perquè volen”, ja que gran part d’ells teletreballen.

No descarta els ERTO

Pel que fa a altres mesures laborals dirigides als funcionaris, finalment, ha deixat la porta oberta a aplicar algun ERTO a l’administració autonòmica. “Nosaltres no volem, però no podem descartar-ho”, ha remarcat.

També et pot interessar

stats