El Consell destinarà el pròxim curs 37 milions a modernitzar la FP

El pla preveu un increment de 8.338 places, 3.000 llocs nous per a docents i acreditarà la competència professional a 21.000 treballadors.

Una imatge de la presentació, aquest matí, del Pla de Formació Professional
Una imatge de la presentació, aquest matí, del Pla de Formació Professional

El Consell ha presentat aquest matí el Pla de Modernització de Formació Professional. El pla pretén impulsar la formació professional. Durant l'acte, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Comunitat Valenciana ha aconseguit el 14% de tots els fons estatals per a FP, la qual cosa suposarà el pròxim curs 37 milions. La valenciana és la segona autonomia que més diners ha aconseguit gràcies als projectes presentats, només superada per Andalusia, i per davant de Catalunya i Madrid.

El Pla preveu un increment de 8.338 places per al pròxim curs. També pretén acreditar la competència professional de 21.000 treballadors que no disposen d'un títol acreditatiu de les funcions que realitzen. El document, finalment, també preveu la creació de 3.000 places de formació per a docents.

"Pensem que la legislatura actual ha de ser la de la formació professional i ara més en la situació del mercat laboral", ha defés Puig. El president ha remarcat que es tracta d'una "oportunitat" per a modernitzar aquest tipus de formació i una "nova oportunitat per a moltes persones i per als joves".

També et pot interessar